VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO O SLUČAJU IZ VRTIĆA Utvrđuje se ko je odgovoran za zlostavljanje deteta
nsuzivo

Policijska stanica Zemun obavestila je danas dežurnog zamenika Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je roditelj prijavio da je njegovo dete od 5 godina ima povrede po telu te da mu je povrede nanelo drugo dete istog izrasta u vrtiću.

Ocenjeno je da u ovom slučaju nema krivičnog dela iz nadležnosti VJT u Beogradu jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna.

Zbog toga je naloženo policiji da obavesti Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu o ovom slučaju i da se preduzmu radnje u cilju utvrdjivanja ima li elemenata krivične odgovornosti vaspitačica u vrtiću. Takodje je naloženo da se izvesti prosvetna inspekcija kako bi preduzela mere iz svoje nadležnosti.

Beogradskoj policiji  prijavljen je slučaj, navodnog, silovanja u jednom privatnom vrtiću u Zemunu, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova . 

O celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu, Centar za socijalni rad u Zemunu, Ministarstvo prosvete i obrazovanja,kao i Uprava vrtića.

Nezvanično u policiju je došao otac jednog dečaka (6) i rekao da sumnja da mu je u vrtiću silovan šestogodišnji sin i da su to uradila dvojica vršnjaka. 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading