SRBIN POKUŠAO DA PREVARI FRANCUSKOG FUDBALERA Vrednost prevare se procenjuje na  oko  800. 000 evra
EPA

 

Policajci Brigade za borbu protiv kriminala (BAC) iz Pariza uhapsili su jedan bračni par juče oko podneva. Razlog je bio taj što su ovo dvoje upravo pokušali da izvrše prevaru, takozvani „rip deal“, prenose francuski mediji. Reč je o „transakcionoj prevari“ koja podrazumeva korišćenje falsifikovanog novca, bilo za kupovinu nekretnina ili luksuznih predmeta. Prošle nedelje uhvaćena je veća grupa srpskih državljana u predgrađu Pariza koja je izvršila niz sličnih prevara, kupujući i prodavajući, kriptovalute. Ovaj način prevare počinje tako što se žrtvi uliva poverenje i prevaranti insistiraju na plaćanju u gotovini, a ne bankovnim virmanima, nudeći i više od tražene cene.

SRBIN POKUŠAO DA PREVARI FRANCUSKOG FUDBALERA Vrednost prevare se procenjuje na  oko  800. 000 evra

YOUTUBE/SCREENSHOT/ FRANCE 24 ENGLISH

 

Jučerašnje hapšenje se dogodilo juče malo posle podneva u jednom od luksuznih hotela u 8. arondismanu Pariza u Rue de Courcelles. Ono je usledilo nakon ugovorenog sastanka u kome je učestvovao tridesetogodišnji fudbaler Brajan Dabo, koji igra za grčki klub Aris iz Soluna.

Naime ovaj francuski fudbaler je u hotelu imao sastanak sa parom koji je želeo da mu kupi tri luksuzna sata procenjena na 178.000 evra. Svo troje su se smestili u hotelu a onda počinju pregovori. „Par je kod sebe imao 824.400 evra u gotovini, ali je 90 odsto novčanica bilo lažno“, kaže izvor blizak slučaju.

SRBIN POKUŠAO DA PREVARI FRANCUSKOG FUDBALERA Vrednost prevare se procenjuje na  oko  800. 000 evra

Foto: Shutterstock

 

Fudbaler i njegovi klijenti zatim odlaze privatnu sobu hotela kako bi nastavili razgovor o ovoj kupo-prodaji. Niko od njih ne zna da su u tim trenucima francuski policajci Brigade za borbu protiv kriminala spremni motre na ulaz i na sam hotel. Oni su prethodno uočili ovaj par na ulici tokom svojih dnevnih aktivnosti. „Reč je o dvoje ljudi koji su već dobro poznati policijskim službama na međunarodnom nivou“, rekao je izvor za francuski portal Actu17.

A ono što se dešava u sobi hotela ne ide na ruku paru koji je želeo da kupi satove. Verovatno nisu očekivali ovakav razvoj događaja.

Brajan Dabo želi da bude plaćen preko bankovnog računa, a ne gotovinom, što komplikuje situaciju za kupce. Oni to odbijaju onsistirajući da plate gotovinom. Fudbaler ne posustaje i odlučuje da prekine pregovore. Nakon toga svako kreće svojim putem, što skriveni policajci primećuju. Odlučuju da provere sve aktere ovog događaja i ubrzo shvataju da je fudbaler za malo bio žrtva prevare. Odlučuju da uhapse par.

Kako pišu francuski mediji reč je o 43-godišnjem muškarcu iz Srbije i njegovoj saučesnici iz Rumunije. Oboje su kod sebe imali italijansku ličnu kartu. Privedeni su u policijsku stanicu 8. arondismana Pariza. Kako je rekao izvor blizak istrazi, kod sebe su imali snop novčanica od po 200 evra. Fudbaler Arisa iz Soluna je podneo tužbu.

Represivna brigada za suzbijanje delikvencije (BRDA) pariske pravosudne policije je preuzela slučaj i biće odgovorna za sprovođenje istrage. Oni će takođe proveriti da li je postojalo do sada još žrtava prevare u koje je učestvovao ovaj par.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading