"TATA, OTET SAM, TRAŽE 200.000 EVRA DA ME PUSTE" Braća organizovala gepekovanje sina biznismena u Novom Sadu!
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Otmicu mladića, kako saznajemo, organizovala su dvojica braće.

Pored njih, policija je uhapsila još dvojicu mladića, a svi će sutra izneti odbranu. 

Nezvanično, jedan od braće je poznavao Nemanju T. (18)  iz Sremske Kamenice i tako došao na ideju da ga otmu.

U pitanju je Radomir M. i smatra se da je on tipovao i praktično vodio celu otmicu. U akciji je učestvovao njegov maloletni brat, kao i Borivoj G. i Bata S. Đ.

Otmičari su Nemanju namamili pozivom kada se vraćao sa rođendana, a oteli su ga u blizini kuće u naselju Paragovo u Sremskoj Kamenici.

Oni su prvo pozvali Nemanjinog oca, ali se on na prvi poziv nije javio. Kada je video propušten poziv, pozvao je i tada su mu otmičari na telefon dali sina, koji mu je saopštio da je otet i da otmičari traže 200.000 evra u kešu.

Oni su ga odvezli do napuštene hale u blizini deponije na Klisi, gde su ga držali celu noć.

Otac je nakon kraće konstultacije sa majkom doneo odluku da sve prijave policiji, što se ispostavilo kao dobra odluka.

Odmah po pozivu diže se poslednji stepen uzbune u PU Novi Sad, a koliko je situacija bila ozbiljna govori i činjenica da je akcijom lično rukovodio načelnik PU Novi Sad, Goran Radonjić. Odmah je krenuo, operativni rad i lociranje preko baznih stanica, pa se došlo do moguće lokacije gde otmičari drže Nemanju. Ekipe su u punoj opremi sa pancirima i dugim cevima, odmah krenule ka lokaciji.

Otmičari su ih verovatno primetili i krenuli su da beže ka deponiji, ali kada su došli do rampe za ulazak u deponiju nisi mogli dalje pa su je probili i oštetili automobil. Policija ih je tu zaustavila, ali su oni pokušali da zgaze policajca pa je on zadobio manje povrede.

Policija je na sedištu "pola", slovačkih registarskih oznaka, zatekla Nemanju vezanog, sa nekom vrstom tkanine preko glave.

Iako nepovređen, bio je vidno prestravljen. Na licu mesta obavljen je uviđaj, a otmičari su odvedeni u službene prostorije na ispitivanje. Nemanju je policija odvela u stanicu, pregledali su ga lekari ispitan je i onda su roditelji konačno mogli opet da ga vide.

Zahvaljujući velikoj i brzoj akciji novosadske policije, kojom je rukovodio lično načelnik Goran Radonjić, sve je završeno bez posledica po život i telo mladog Nemanje.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Srecko

06.02.2023 12:35

Jedno 40 godina u zatvor da vide usta ce im proci mladost.