SARADNIK KAVČANA UHAPŠEN NA KOSOVU I METOHIJI Za Zvicera švercovao 107 kilograma droge!
Foto: Printscreen/Printscreen

„Kavčani“ ostali bez tovara droge! Muškarac M. P. (32) uhapšen je na Kosovu i Metohiji sa više od 100 kilograma marihuane skrivene u kamionu! Navodno je reč o jednom od tovara kavačkog klana koji je trebalo da bude prevezen u zapadnu Evropu, odakle bi se dalje distribuirao po svetu!

SARADNIK KAVČANA UHAPŠEN NA KOSOVU I METOHIJI Za Zvicera švercovao 107 kilograma droge!

 

 

Kako saznajemo, M. P. je uhapšen 29. januara oko 22.40 sati na teritoriji južne srpske pokrajine. Srbin je bio za volanom kamiona sa stranim tablicama, a probudio je sumnju kad je stigao na jedan od terminala za proveru robe.

SARADNIK KAVČANA UHAPŠEN NA KOSOVU I METOHIJI Za Zvicera švercovao 107 kilograma droge!

Printscreen

 

- U kamionu su se nalazila dva skrivena metalna bunkera u kojima je bilo sakriveno 101 plastično pakovanje sa marihuanom. Utvrđeno je da je reč o čak 107 kilograma marihuane. Droga je odmah zaplenjena, a stavljene su lisice osumnjičenom za transport droge - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da narkotici nisu jedino što je zaplenjeno u tom vozilu:

- U kamionu su zaplenjeni mobilni telefon, GPS uređaj, 95 evra i 2.500 dinara. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati - tvrdi naš sagovornik.

Kanu dva meseca pritvora zbog oružja

Budvaninu Marku Ljubiši (53), zvanom Kan, koji je navodno blizak škaljarskom klanu, određena je mera zabrane napuštanja prostorija u kojima stanuje u trajanju od dva meseca nakon što je nedavno uhapšen. Njemu su lisice stavljene 1. februara zbog oružja koje je pronađeno kod njega, kada je crnogorska policija pretresala pojedine bezbednosno interesantne osobe bliske kriminalnim grupama. Kan se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Podsetimo, Kan je odranije poznat policiji, a preživeo je čak tri atentata u Beogradu i Budvi.

Kako saznaje Alo!, hapšenjem M. P. prekinut je jedan od važnih narko-kanala kojim je droga sa Kosova i Metohije stizala na teritoriju zapadne Evrope. Sumnja se da je reč o jednom od tovara koji je pripadao crnogorskom kavačkom klanu čiji je vođa Radoje Zvicer.

SARADNIK KAVČANA UHAPŠEN NA KOSOVU I METOHIJI Za Zvicera švercovao 107 kilograma droge!

Printscreen

 

- S teritorije Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine angažovan je veći broj vozača čije je glavno zaduženje da prevezu drogu sa Kosova i Metohije do zapadne Evrope. Reč je o manjim količinama kako bi se narkotici neprimetno distribuirali po Evropi. Južna srpska pokrajina je jedno od glavnih mesta na kojem klanovi sa Balkana uzgajaju, a zatim transportuju svoju robu. Pored „kavčana“, i „škaljarci“ imaju svoje kanale i štekove na Kosovu. Ta droga stiže najčešće u Belgiju i Holandiju, gde je preuzimaju njihovi ljudi od poverenja - tvrdi nas sagovornik.

Kako saznajemo, pored marihuane, glavni izvozni proizvod klanova je kokain.

- Velike količine kokaina skladište se na Kosovu i Metohiji. „Škaljarci“ i „kavčani“ se polako povlače iz centralne Srbije i Crne Gore i svoj posao prenose u južnu srpsku pokrajinu i Tursku - kaže naš sagovornik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading