JEZIV ZLOČIN SE I DANAS PAMTI Goran macolom masakrirao ženu, taštu i tasta: Monstrum se obesio u ćeliji
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Jedan od takvih monstruoznih zločina dogodio se 24. maja 2019. godine oko 8 časova ujutru u porodičnoj kući na Telepu u Novom Sadu. Sa ranama na glavi pronađeni su mrtvi otac, majka i ćerka. Ubijena je Mirjana J. (tada 32 godine), kao i njeni roditelji Branislav (57) i Nada Pajić (57).

Za ubistvo je osumnjičen Mirjanin suprug Goran J. (37) koji je od Osnovnog suda imao zabranu prilaska do 12. juna zbog nasilja u porodici, za koje je prijavljen 11. maja. Goran je po zanimanju bio vulkanizer i sa suprugom je imao dvoje dece. Da zlo bude gore, mališani su prisustvovali stravičnom masakru. Jedno od dece telefonom je i pozvao ujaka koji je odmah pozvao policiju.

- Ujo, ujo, brzo dođi. Tata ubija mamu, baku i deku! Strah me je, trči!

Pripadnici MUP su blokirali mesto ubistva i obezbedili dokaze, pa krenuli u potragu za osumnjičenim. Iz kuće su izneli macolu ili neki tup predmet za koji se sumnja da je poslužio kao oružje.

Potraga za napadačem u toku: Pucao na mladića, pa pobegao u nepoznatom pravcu - Alo.rs

Kako su mediji izveštavali, par je u braku bio nekoliko godina, a zbog njegovog nasilnog ponašanja rastajali su se dva puta. Treći je bio koban. Mirjana se vratila kod roditelja u kuću gde ih je Goran i ubio.

- Oni su bili neko vreme u braku kada su dobili prvo dete. Međutim ubrzo su se rastali zbog nasilja i ona se vratila kod roditelja. Međutim, posle nekog vremena su se pomirili, dobili drugo dete... Svi smo mislili da će ovaj put sve biti u redu, da su se smirili - pričala je tada komšinica porodice Pajić.

Prva komšinica Branislava i Nade podelila je za medije šta se čulo u trenutku masakra. Čula je buku i ugledala Nadu koja je viknula "Zete, jesi li sada zadovoljan?"

- Pretpostavlja se da je prvo ubio tasta, i to udarcima macolom u glavu. Zatim je Mirjani smrskao glavu i na kraju je presudio i tašti. Potpuno im je smrskao lobanje, krvi je bilo svuda, kao i delova mozga. - otkrio je izvor detalje iz istrage.

Oborena žena pešak, u toku dijagnostika i opservacija njenih povreda! - Alo.rs

Nakon tri dana skrivanja Goran je napokon uhapšen nešto pre 12 časova na Ribarcu. On se prema nezvaničnim informacijama krio na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Osumnjičeni nije pružao otpor prilikom hapšenja. Tokom saslušanja bio potpuno hladan i smiren i nijednog trenutka nije pokazao kajanje.

- Iznervirao sam se kada me je žena 11. maja prijavila za nasilje. Nisam nikako mogao da se pomirim s tim, pa sam počeo i da pijem. Noć pre zločina proveo sam u kafani. Kući sam se vratio oko četiri sata ujutru, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim - navodno je rekao na saslušanju Janković.

Sve je ukazivalo na to da je Goran počinio zločin sa predumišljajem. Kod sebe je imao spremnu čistu odeću, oprao se od krvi, presvukao, a čak je imao i nešto hrane uz sebe pa je to jeo uz neke grickalice i ostatke zatečene na brodu.

Kockice su počele da se slažu... Nakon što im je pred očima ubio majku, Goran je svojoj deci i zapretio: Zapamtite, tata nije bio ovde!

Monstrum je 25. februara 2020. godine izvršio samoubistvo u novosadskom zatvoru na Klisi. On se obesio čaršavom koji je vezao za šipku koja drži televizor u ćeliji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading