„ČUVAJTE SE KANA, ŽIVI NEGDE U BRDO" Poruka koja otkriva kakav je strah ulivao Marko Ljubiša u podzemlju
EPA

Poruka se odnosi na Marka Ljubišu Kana, vođu budvanske kriminalne grupe, koji je uhapšen u Budvi juče. Kako su ranije preneli crnogorski mediji, radi se o zapisniku koji je pokojni Šaranović vodio sa Zoricom Dinić, majkom Milana Dinića koji je sa ubijenim Alanom Kožarom optužen za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala ubistvo Šaranovića.

Majka Dinića je ovu poruku uputila Šaranoviću u nameri da traži oprost za svog sina, tvrdeći da je bio izmanipulisan. Pomenuta poruka možda najbolje ilustruje strah i trepet koji je Kan, sada priveden zbog nelegalnog oružja, sejao. Kan je u sredu priveden u Budvi, a godinama unazad slovi za vođu budvanske ekipe koja je bliska škaljarskom klanu.

“Službenici OB Budva postupajući po operativnim saznanjima izvršili su pretres više soba pripadnika organizovane kriminalne grupe u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi. Tada je kod M.LJ. pronađeno vatreno oružje pištolj marke Češka zbrojovka sa okvirom od 17 metaka”, prenesi su crnogorski mediji.

Kan se više puta proteklih godina nalazio na meti, a važi za opasnog čoveka u kriminalnom podzemlju. Jedan od napada dogodio se 2019. godine, kada je nepoznati napadač ispalio rafal ka Budvanima Kanu, Goranu Sloviniću i Draganu Markoviću. Nekoliko metaka pogodilo je Slovinića i Markovića, ali je Kan ostao nepovređen.

To nije jedini put kada mu je glava bila ucenjena. Kan je preživeo likvidacije i u našem glavnog gradu 2009. i 2013. godine. Ranjen je 2009. godine, u Beogradu, ispred „Arene“, posle utakmice Partizan – Panatinaikos. Tada je pogođen u vrat. Marta 2013. godine ponovo je teško ranjen na Novom Beogradu, kada je pucano na njegov „Golf“ i pogodila su ga četiri metka u grudi i vrat. Sam je uspeo da se doveze do Hitne pomoći.

Poslednji u nizu napada na Kana dogodio se 2021. godine. Naime, crnogorska policija je u januaru 2021. godine u Budvi uhapsila Lazara Ilića i Strahinju Savića. Lazar Ilić je već bio u bekstvu, jer su ga srpske vlasti sumnjičile za ubistvo Aleksandra Šarca u garaži TC „Ušće“.

Prilikom hapšenja Ilića, navodno je pronađeno oružje i fotografija čoveka koga je trebalo da likvidira i to upravo fotografija Marka Ljubiše Kana. Kan je označen i kao bliski prijatelj Luke Bojovića i Filipa Koraća, koji su označeni kao ključni ljudi u srpsko-crnogorskom podzemlju. Obojica su bliska škaljarskom klanu.

Podsetimo, kriminalnog podzemlje na Balkanu podeljeno je na dva klana – škaljarski i kavački. Mahom sve druge kriminalne grupe priklonile su se, ili sarađuju, sa nekom od pomenute dve grupe. Rat između kavčana i škaljaraca počeo je 2014. godine nestankom kokaina iz luke u Španiji. Prva žrtva u ratu klanova bio je Goran Radoman. Nakon njegove likvidacije počeo je krvavi rat koji i dan danas traje.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading