KAKO JE SERIJSKI UBICA IZ SRBIJE PAO U NEMAČKOJ Ubijao starice iz komšiluka, jedna stvar mu je promakla
Foto: Printscreen

Nemačka policija uhapsila je 31-godišnjeg državljanina Srbije zbog sumnje da je ubio najmanje dve žene u regionu Štutgarta, na jugozapadu zemlje!

Srbin je optužen da je ubio udovicu Hajdemariju K. (77) i Gertraunt N. (89). Pored toga, on je osumnjičen i za pljačku 17. januara, kada je 83-godišnjaku zapretio pištoljem, saopštila je policija na konferenciji za medije. Sada se ispituje da li ovaj Srbin ima veze i sa ubistvom iz 2020. godine. Sva tri ubistva povezuje to što su u pitanju stariji ljudi koji su živeli sami u krugu od svega devet kilometara!

Uhapšeni Srbin je na zahtev javnog tužioca u sredu izveden pred sud za prekršaje, gde je optužen zbog ubistva, ubistva iz nehata i pokušaja razbojništva. Osumnjičeni je potom odveden u pritvor.

Kako je pokazala istraga, on je početkom decembra 2022. godine ušao u Nemačku sa suprugom i dvoje dece. Prema rečima glavnog detektiva Jorga Majnharta, brojni dokazi koji su pronađeni tokom istrage terete osumnjičenog. Jedan od ključnih je DNK trag na oružju kojom je ubijena jedna žrtva.

Živeo na 150 metara od žrtve!

Srbin je uhapšen u utorak, 31. januara, u kući koja se nalazi na samo 150 metara od kuće ubijene Hajdemarije K. (77)! Komšije su za medije ispričale da su službenici u civilu okružili zgradu i odveli muškarca sa lisicama na rukama. Ubrzo nakon toga, iz stana su odvedeni i žena i deca, dok su stan i podrum zapečaćeni. Žena i deca ubrzo su pušteni i oni se i dalje nalaze u Nemačkoj.

Kako pišu nemački mediji, najpre je u decembru 2022. u Švebiš Halu ubijena Hajdemarija K. (77), koja je živela sama. Ubica je iz njene kuće odneo manju sumu novca. Potom je u januaru u devet kilometara udaljenom Mihelbahu na Bilcu pronađena mrtva Gertraunt N. (89). Veruje se da je ona ubijena iz nehata. Opsežna policijska istraga urodila je tada plodom jer je nedaleko od njene kuće pronađeno oružje kojim je usmrćena sa DNK tragovima ubice!

U međuvremenu, u ovom okrugu zavladala je prava panika među stanovništvom zbog serijskog ubice. Strah je podgrejavala činjenica da je na samo 200 metara od poslednje žrtve živela i Elfrid Huhler (94) koja je ubijena u oktobru 2020. godine, a čiji ubica je ostao nepoznat. Međutim, da li je Srbin odgovoran i za njenu smrt, još nije poznato.

 

Ćutao o optužbama

Viši javni tužilac Herald Lustig izjavio je na konferenciji za medije da se 31-godišnji Srbin nakon hapšenja branio ćutanjem.

- Rekao je da je početkom decembra doputovao u Nemačku sa porodicom, ali se nije izjašnjavao o optužbama - kazao je tužilac.

Nakon što je jedan 83-godišnjak pre nekoliko dana prijavio policiji da je stranac pokušao da ga opljačka preteći pištoljem, policija je napravila i objavila njegov foto-robot.

- To je bio „važan deo slagalice“ u istrazi - rekao je šef policije Rajner Meler.
 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading