ŽENE SA NAJDUŽIM ZATVORSKIM KAZNAMA U SRBIJI Jedna je dopustila partneru da joj siluje i ubije ćerku Katarinu (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jelena Špagović danas je pravosnažno osuđena na kaznu zatvora od 30 godina, zbog brutalnog ubistva iz koristoljublja penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine, a ova presuda otvorila je temu o ženama koje služe duge zatvorske kazne u Srbiji.

ŠPAGOVIĆEVA PRAVOSNAŽNO OSUĐENA NA 30 GODINA ZBOG UBISTVA KOMŠINICE Iskasapila penzionerku i stavila je u kofer

ŽENE SA NAJDUŽIM ZATVORSKIM KAZNAMA U SRBIJI Jedna je dopustila partneru da joj siluje i ubije ćerku Katarinu (UZNEMIRUJUĆE)

Foto: Alo.rs

 

Inače, Špagovićeva je ubila Majdu Garović, deviznu penzionerku, svoju nekadašnju komšinicu iz Zemuna. Motiv je bio dug od 2.500 evra koje je uzajmila od Garovićeve, ali joj novac nije vratila.

Nakon zločina, devojka je sa tela starice je skinula zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Kofer sa iskasapljenim telom starice stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, pored Dunava, gde je zapalila delove njenog tela.

Međutim, tragovi krvi su ostali na tapacirungu vozila. 

Ana Filipović (42) i Maja Bađikić (28) su jedine žene u Srbiji koje služe maksimalnu kaznu zatvora u visini od 40 godina.

Maja Bađikić osuđena za masakr u Jabukovcu

Maja Bađikić i Davor Pernić osuđeni su pre dva dana u Višem sudu u Zaječaru zbog četvorostrukog ubistva u Jabukovcu. Ona je dobila 40, a on 36 godina zatvora zbog ubista Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

Maja je, kako se navodi u optužnici, pucala iz puške i ubila Dragicu, a potom je hicem u glavu "overila" njenog sina Raju. Davor, koji je bio u emotivnoj vezi sa njom, iz pištolja "škorpion" likvidirao je Ljubinku, a onda njenu ćerku Draganu.

Po dogovoru su, kako se navodi u optužnici, u avgustu 2019. godine otišli na imanje Raje Kazmirovića. Davor je svojim kolima došao do kuće Maje Bađikić. Ona je već bila u svojim kolima i čekala ga. Pakleni plan im je bio da opljačkaju Kazimirovića koji je, kako se po selu pričalo, navodno imao 100.000 evra i ćup sa zlatom.

Davor je vozio prvi, a za njim je vozila Maja. U jednom trenutku su se parkirali, a potom je Davor preneo oružje iz svog vozila u njeno kojim su se odvezli do oboda šume. Izašli su iz kola, stavili fantomke na glave, rukavice na ruke i naoružani krenuli ka kući Raje Kazimirovića.

Raja je ubijen na traktoru, Dragica dok je cepala drva u dvorištu, Dragana dok je čitala knjigu ispred manje kuće u dvorištu, a Ljubinka je likvidirana na stepenicama koje vode na sprat kuće.

Nakon hapšenja Davor Pernić priznao je da je zločin izvršio sam i odveo policiju do mesta gde je bilo zakopano oružje. Mesec dana posle toga Maju Bađikić označio je kao saučesnicu.

Presuda je, kako smo naveli, doneta pre dva dana, a Maja je iz jednog razloga dobila veću kaznu od Davora.

Tužilac Ksenija Branković je, još pre izricanja presude, predložila sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 36 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio.

Prema rečima tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako stoji u optužnici rekla, da je teško obolela i da joj je neophodan novac.

Ana Filipović - najmonstruoznija majka ikada u Srbiji 

Ona je 2005. godine počinila stravičan zločin zajedno sa svojim tadašnjim partnerom Mališom Jevtovićem (47). Ana je prisustvovala silovanju i umiranju svoje ćerke Katarine Janković koja je tada imala samo 3 godine. Iste godine je završila u ženskom zatvoru u Požarevcu.

ŽENE SA NAJDUŽIM ZATVORSKIM KAZNAMA U SRBIJI Jedna je dopustila partneru da joj siluje i ubije ćerku Katarinu (UZNEMIRUJUĆE)

E stock

 

Trogodišnja Kaja je životom platila iživljavanje Mališe Jevtovića pod budnim okom njene majke. Ova dva monstruma su je odveli u šumu na Zvezdari. Majka Ana je ostala kod obližnje česme. Da puši cigare. Mališa je malenu odveo do napuštene građevine.

Tu je tukao malu Katarinu, silovao... Vratio je u prljavoj odeći. Povraćala je. Potom su otišli kući, seli da ručaju, a malena je pored njih umirala u najgorim mukama, odnosno, iskrvarila zbog cepanja unutrašnjih organa.

Katarina bi danas imala 21 godina.

Teodora Viktorović satarom ubila majku i babu

Glumica Teodora Viktorović, unuka glumca Mihajla Viktorovića, pre osam godina u stanu u Mileševskoj ulici u Beogradu ubila je satarom majku i baku, Ljiljanu i Ivanku Đukić, zbog čega je pred Višim sudom u Beogradu osuđena na 30 godina zatvora.

Teodora je ušla u kuhinju da spremi hranu za tada šestomesečnu ćerku i nehotično probudila majku. Majka je počela da se raspravlja sa njom, pa je Viktorovićeva uzela sataru i ubila majku, a onda i baku koja je spavala. Posle toga je sataru obrisala, ruke oprala u kupatilu i sela na pod i pila votku i tablete.

Teodorin suprug je govoreći o porodičnim odnosima, rekao da se Viktorovićeva često sukobljavala s majkom, kao i da su im svi savetovali da se odsele, ali da ona nije želela. Takođe, rekao je da je Teodora, pre nego što su otpočeli zajednički život, konzumirala narkotike, a posle je počela da pije alkohol.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading