DOKAZALI DA NE ZNAJU ZA PRAVDU Ubici Šabana Šaulića potvrđena skandalozna presuda, dobio samo tri godine zatvora!
Foto: Alo/Rajko Ristić/Printscreen/Društvene mreže

Alsinu Leventu je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora za saobraćajnu nesreću koju je izazvao 17. februara 2019. godine, a u kojoj je pored Šaulića poginuo i njegov saputnik, muzičar Mirsad Kerić, dok je Slobodan Stojadinović teško povređen. 

Saobraćajna nesreća dogodila se na auto-putu kod gradića Gitersloh, u blizini Bilenfelda. Kako su tada javili nemački mediji, osuđeni Turčin je vozio je pijan, bez dozvole 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom marihuane.

Podsetimo, Levent je u januaru prošle godine prvostepenom presudom osuđen pred sudom u nemačkom gradu Giterslohu na tri godine i tri meseca zatvora, međutim Regionalni sud u Bilefeldu ublažio je prvostepenu presudu za tri meseca, navode lokalni mediji.

- Sud je u sredu izrekao kaznu od tri godine zatvora po dve tačke optužnice za ubistvo iz nehata, nehatno ugrožavanje saobraćaja, umišljajnu vožnju bez dozvole i nanošenje telesnih povreda sa umišljajem . U januaru 2022. godine, okružni sud u Guterslohu izrekao je još tri meseca. Tri meseca kazne smatra se izdržanim zbog dužine trajanja postupka - pisao je tada Sueddeutsche zeitung.

Sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine po dve tačke za ubistvo iz nehata, ugrožavanje saobraćaja iz nehata, umišljajnu vožnju bez dozvole i nanošenje telesne povrede sa umišljajem.

U januaru 2022. godine, okružni sud u Guterslohu izrekao je još tri meseca. Tri meseca kazne smatra se izdržanim zbog dužine trajanja postupka. Кazne zatvora duže od dve godine ne mogu biti uslovne.

Okružni sud je kaznu smanjio za tri meseca jer je optuženi dao detaljnije priznanje i pokajao se i nije imao krivični dosije. Sud u Bilefeldu je ovo pravilno procenio po mišljenju Višeg regionalnog suda. Apelacioni sud nije video razlog za još nižu zatvorsku kaznu sa mogućnošću uslovne.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading