DETALJI TRAGEDIJE U MOKRINU Sin pokušavao da spasi majku koja je ostala zaglavljena u kupatilu!
Foto: Alo/Alo/ M. O.

Uzrok požara u kojem je jutros u Mokrinu kod Kikinde život izgubila Bojana M. (74), a njen sin Miodrag M. (47) zadobio teške telesne povrede, nije moguće precizno utvrditi.

Pretpostavlja se da se, možda zapalio dimnjak, jer je dim kuljao iz krova, ali je varnica mogla da izbije i iz šporeta na čvrsto gorivo, koji se nalazio u srednjoj sobi prizemne starije kuće u Ulici Branka Radičevića 50, u kojoj se nesreća dogodila.

- Nekoliko minuta pre izbijanja požara pričao sam s njim. Kad smo se razišli, ubrzo sam ga čuo kako zapomaže. Bilo je dvadesetak minuta pre devet sati. Miodrag je istrčao na ulicu, sa opekotinama, a iz krova je izlazio gust dim. Majka je bila u kupatilu, on je pokušavao da uđe, ali nije mogao od dima. Komšija preko puta i ja smo pozvali vatrogasce. Brzo su došla dva vozila - ispričao je prvi komšija za naše novine.

Nesrećna žena, verovatno, se ugušila u dimu, pa su lekari Hitne pomoći, koji su kao i vatrogasci ubrzo stigli, mogli samo da konstatuju njenu smrt, a Miodraga su prevezli u Opštu bolnicu u Kikindi, gde mu je ukazana prva pomoć, ali jeubrzo prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

- Muškarac prema prvoj proceni, ima opekotine na oko 50 odsto površine kože. Popečen je po nogama, trbuhu, leđima, glavi i drugim delovima tela. Ima i inhalatorne, odnosno povrede pluća izazvane dimom i vatrom, pa je poslat u Klinički centar Vojvodine. Intubiran je, poslat je u stabilnom, ali, ipak, kritičnom stanju, zbog povrede pluća- rečeno je „Novostima“ u Opštoj bolnici u Kikindi.

Bojana M. i njen sin Miodrag su relativno novi stanovnici Mokrina. U ovo selo doselili su se pre oko dve godine iz Ruskog Sela, takođe kod Kikinde. Bojana pored sina ima i ćerku, koja s porodicom živi u Mokrinu. Ona je majci i bratu, navodno, kupila stariju kuću u selu da bi joj bili bliže. Miodrag je radio na u Crnoj Bari kod Čoke, a majka mu je bila penzioner, pričaju komšije.

Sličan požar, dogodio se pre nekoliko dana u Novom Miloševu, u opštini Novi Bečej, kada je veliki broj opekotina zadobila mlada žena, od svega 19 godina.

- Pacijentkinja iz Novog Miloševa, kod nas je došla u utorak ujutro, oko četiri sata. U požaru je zadobila opekotine na oko 50 odsto površine kože. I ona je prebačena na lečenje u KCV Vojvodine. Rekla nam je da su ona i muž palili peć i da je izbio požar. Iako mlada, ona je majke deteta od tri godine - ispričali su nam u kikindskoj bolnici.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading