OPTUŽNICA ZA PRLJAVE INSPEKTORE Štitili dilere, jednom čak vratili marihuanu!
MUP

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv dvojice inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) N.U. (36) i Z.DJ. (43) zbog sumnje da su licima za koja su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili izbegavanje krivične odgovornosti

Obojici osumnjičenih se stavlja na teret krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, dok se N.U. tereti za još jedno produženo krivično delo zloupotreba služebnog položaja.

Sumnja se da je N.U. 16. decembra 2021. godine, nakon što je kod D.G. pronašao oko 500 grama marihuane, u dogovoru sa Z.DJ. pronadjenu drogu vratio D.G.

O izvršenom pretresanju stana D.G, okrivljeni nisu podneli izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti su obavestili nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku pomenutog narkotika, niti su izvršili svoju služenu dužnost u vezi sa pronedjenim narkotikom.

N.U. je tek 25. januara 2022. godine napisao krivičnu prijavu protiv D.G. zbog krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojne droge, odnosno 11 grama marihuane, 7.7 grama amfetamina i 0.22 grama kokaina, iako je znao da postoje osnovi sumnje da je D.G. izvršio znatno teže krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnim predlogom N.U. se tereti da je od 23. februara 2021. godine do 19. maja 2022. godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio D.M. da nabavlja marihuanu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije.

On je, kako se sumnja, uticao na druge policijske službenike da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pri tom je znao da je D.M. izvršio pet krivičnih dela Neovlašćeno držanje opojne droge.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (2)

Loading
Denis

27.01.2023 16:22

Srpska policija je jedna od najboljih u svetu. Šteta je da im ovakvi kvare ugled. Ovakvi nisu za policiju.

Milovan

27.01.2023 18:41

Srpska policija je lopovska,od dna do vrha