IZBOLI I PRETUKLI RADNIKE GSP ZBOG GRAFITA NA BANJICI Evo kako su se branili u tužilaštvu!
Foto: Printscreen

N.K., L.M i V.K. koji su izboli otpravnika na tramvajskoj okretnici Banjica i pretukli dva vozača GSP u smeni i jednog koji je bio van dužnosti, saslušani su u Drugom osvnom javnom tužilaštvu i određen im je pritvor.

Osumnjičeni su iskoristili svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, odnosno - branili su se ćutanjem.

Njima se na teret stavljaju nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Podsetimo, povod da napadnu radnike GSP-a jeste to što su bili opomenuti da ne crtaju grafite po tramvaju, navodi Telegraf.rs

"Otpravnik i 3 vozača JKP GSP 'Beograd' povređena su rano jutros (nešto posle 4 časa) na Banjici u tramvajskoj okretnici. U pitanju su dva vozača tramvaja koji su čekali vreme polaska na linijama i jedan vozač autobusa koji je krenuo na posao i zatekao se na okretnici kao putnik. Napad na osoblje je usledio nakon što je otpravnik primetio grupu NN lica da šaraju sprejom po tramvaju sa linije br. 9, koji je bio na polaznom stajalištu", objašnjavaju u GSP.

Otpravnik je, kažu, prišao u nameri da ih spreči i upozori, ali, kako kažu u GSP, "huligani su ga razjareno napali i nožem uboli u levu butinu".

Tada su dotrčale i njegove kolege.

"Prisutni vozači su pritrčali u pomoć napadnutom kolegi, ali su i oni zadobili povrede tela i glava. Huligani su pobegli pre dolaska policije koja je obavila uviđaj, a povređeni radnici JKP GSP 'Beograd' su kolima hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar", kazali su u GSP.

Zbrinuti su otpravnik i dva vozača.

Oni nisu životno ugroženi.

Podsećamo, D. F. (66) je uboden nožem, a N. N. (59) i B. I. (61) su pretučeni.

Pripadnici Interventne jedinice 92 uhapsili su pola časa nakon napada osumnjičene: V. K. (20), N. K. (27) i L. M. (28).

Njima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

"Ovo je samo jedan u nizu od mnogobrojnih napada kojima su izloženi kako vozači i otpravnici, tako i vozila JKP GSP 'Beograd'. Tokom prošle godine bilo je ukupno 130 napada od toga 51 na vozače i sobraćajno osoblje i 79 na vozila GSP-a. Od početka ove godine napadnuto je 8 vozača i 12 vozila. Iako se, uvođenjem kamera, statistički broj napada postepeno smanjuje, posebno zabrinjava brutalnost napada kojima su vozači i vozila izloženi.

Svi ovi napadi ugrožavaju ne samo bezbednost putnika i vozača u vozila, već i celokupnu bezbednost u saobraćaju. Oštečenja i demoliranja vozila uzrokuju i veliku materijalnu štetu, a treba imati u vidu da to plaćaju svi građani", upozoravaju u GSP.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Roki

27.01.2023 14:47

Nesto uvek uz sebe nositi, pa bolje na sud nego invalid ili pod zemlju

Marko

27.01.2023 16:31

Da li zaista ne postoji način da se ogroman porast nasilja u Srbiji spreči, bez obzira na to, da se preko javnih medija u Mitrovićevim zadrugama, godinama neometano, uspešno i godinama promovira.