IZGUBILI STE RAZUM I OTUPELI NA PATNJU Američki mediji udarili na pravosuđe posle ubistva Ane Volš: "Imali ste jedan zadatak"
Foto: Shutterstock/Facebook

Ovako je američki "Boston gloub" započeo članak o navodnom ubistvu Srpkinje Ane Volš (39) 1. januara u gradu Kohasetu, u državi Masačusest, a za koje je optužen njen suprug Brajan (47).

U članku, koji prenosimo u celosti, govori se o tome da bi stvari bile mnogo drugačije da su nadležni organi na vreme reagovali i strpali Brajana u zatvor kada je to bilo neophodno: 

"Dokaz "A" je slučaj ubistva Ane Volše. Njen suprug Brajan optužen je da ju je raskomadao i njeno telo bacio u kontejnere.

Nikada nije ni trebalo da bude slobodan u vreme njenog navodnog ubistva tokom Nove godine. Izjasnio se krivim 1. aprila 2021. na saveznom sudu u Bostonu po četiri optužbe za prevaru. Sve to zbog trgovine lažnim slikama Endija Vorhola. Ipak, nikada nije osuđen. Pandemija je besnela, bitka oko imanja njegovog oca se otegla i Brajan Volš je ostao slobodan. Federalni tužioci su podigli crvene zastavice, napisavši u dopisu o kazni prošle godine da ponašanje sada optuženog ubice dovodi u sumnju rehabilitaciju optuženog.

Tužioci su govorili da je vreme da ga zatvore. Pritisli su i napisali: 'Vlada ponavlja svoj prvobitni zahtev da Sud izrekne kaznu od 30 meseci zatvora, što je najniža granica', navodi se u dopisu od 6. juna 2022.

Pročitao si to sada i pitaš se gde je bila hitnost? Brajan Volš je bio loš i postajao je sve gori, kažu federalci. Počinio je 'verovatna krivična dela' u vezi sa očevom imovinom.

Ipak je ostao van zatvora.

Takođe je 'obmanuo' sud o svojoj 'pravoj finansijskoj situaciji', navodi se u dopisu. A 'restitucija žrtvama' je bila slaba. Takođe je 'verovatno počinio prevaru i proneveru', dodali su tužioci. Njegov otac je bio doktor, on je doktorirao istinu.

Omča se stezala oko života u lažima - i dalje je ostao na tragu.

Sudovi su se kretali brzinom puža i sada tri mlada dečaka nemaju mamu i tatu. Optužene za 'Varsiti bluz' Lori Laflin i Felisiti Hafman odslužile su više vremena od Brajana Volša. Zašto se onda kasni u slučaju umetničkog prevaranta?

Čitanje da je +memorandum o dopunskoj kazni' dostavljen saveznom sudiji Daglasu Vudloku je jeziv.

'Postupci okrivljenog dok je predmet (umetničke prevare) bio u toku i bio pod nadzorom Suda, opovrgava tvrdnju okrivljenog da je on zaista rehabilitovan i da mu stoga nije potrebna kazna zatvora. U ovom slučaju i osuda optuženog i njegove radnje, dok su pod nadzorom, zahtevaju kaznu zatvora', napisala su tri pomoćnika američkog tužioca.

Ovaj slučaj je užasan i toliko frustrirajući da se zapitate da li su sudovi izgubili svaki dodir sa stvarnošću. Da li smo previše otupeli na patnju? Da li naša budna kultura zaobilazi zdrav razum?

Brajan Volš je trebalo da bude u saveznom zatvoru 7. juna 2022, dan nakon što je podnesen memorandum o osudi". 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading