POČINIO 6 KRIVIČNIH DELA ZA DVE NEDELJE Mladić bez dozvole vozio auto po Somboru i pucao na pešake - u pritvoru, osuđen na zatvor
MUP

Kako za medije objašnjava portparolka Višeg suda u Somboru Manuela Operta-Podunavac, U. K. je pritvor određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao uticati na svedoke oštećene C. K. i C. M. kao i na svedoke S. M. i G. C. R. i na taj način ometati istragu koja se trenutno vodi pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru.

UHAPŠEN ALBANAC KOJI JE NAPAO SRPSKOG DEČAKA Osumnjičenom određeno zadržavanje, ni reči o ostalim napadačima

U pritvoru, i da ne bi ponovio krivično delo

''Pritvor mu je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo koje mu se stavlja na teret, a ovo iz razloga što postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio tri krivična dela - ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija pri čemu konkretne okolnosti i način izvršenja istih ukazuju na izraženu naročitu drskost i bezobzirnost u izvršenju krivičnih dela za koja se okrivljeni osnovano sumnjivo tereti, kako to stoji u rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Somboru'', precizira naša sagovornica.

Prema njenim rečima, pritvor mu je određen i zbog postojanja osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna zatvora od preko 10 godina.

''Nadalje, pritvor mu je određen i uzimajući u obzir način izvršenja krivičnih dela za koja se okrivljeni osnovano sumnjivo tereti, gde postoji osnovana sumnja da se kritični događaj dogodio na javnom mestu, u centru grada, na glavnoj ulici, gde se u svakom trenutku nalazi veći broj ljudi, što je sve izazvalo uznemirenje javnosti, koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, kako to sve stoji u navedenom rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Somboru'',  zaključila je portparolka pomenutog pravosudog organa.

Samo dve nedelje pre pomenutog incidenta učestvovao u filmskoj poteri po Somboru

Podsetimo, U. K. je, kako saznaju mediji, samo dve nedelje pre pomenutog incidenta učestvovao u filmskoj poteri u Somboru. Tada je u njegovom automobilu koji je vozio bez dozvole pronađeno jedno lice sa poternice za kojim se tragalo zbog teške krađe a drugi saputnik je napao policajce kada su ih konačno zaustavili.

Pripadnici Policijske uprave u Somboru jureći za tada nepoznatim vozačem "mercedesa" koji se oglušio na znak patrole da zaustavi vozilo a zatim nastavio velikom brzinom da se kreće gradskim ulicama i više puta prošao na crveno na semaforima i obilazio policijska vozila, konačno su uspeli da ga zaustave nakon filmske potere.

Tada su utvrdili da je reč o U.K. (20) a u njegovom vozilu tada su pronašli dvadesettrogodišnjeg mladića iz Sombora osumnjičenog za tešku krađu za kojim je bila raspisana potraga.

Iz zaustavljenog "mercedesa" je prvi izašao tridesetpetogodišnji suvozač koji je fizički nasrnuo na policijskog službenika. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U.K. koji je upravljao vozilom, po isteku zadržavanja, priveden je u Prekršajni sud u Somboru zbog nasilničke vožnje, vožnje bez izdate vozačke dozvole, odbijanja da se podvrgne utvrđivanju prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu i drugih prekršaja. Sudija mu je izrekao kaznu zatvora od 30 dana i novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dinara.

Kada je vozilo zaustavljeno, policija je u njemu zatekla dvadesettrogodišnjaka, koji se sumnjiči da je 7. decembra prošle godine iz porodične kuće u Somboru ukrao zlatni nakit i 15.000 evra i za kojim je bila raspisana potraga.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, krivična prijava je podneta nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku, a podneta je i prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji jer je kod mladića pronađen bodež.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading