NESREĆA NA RADNOM MESTU U BUJANOVCU Radniku zbog povreda amputirana desna ruka!
Alo.rs/Dejan Briza

Radnik Duvanske industrije Bujanovac (DIB) star 31 godinu, teško je povređen u subotu (21. januar) na radnom mestu prilikom rada na jednoj od mašina u toj fabrici. Kako su nam rekli u Službi hitne pomoći, njemu je mašina zahvatila desnu ruku koja mu je amputirana u UKC Niš.

Olivera Tonevski, načelnica Hitne u Bujanovcu kaže za naš portal da je iz DIB stigao poziv u 19 sati u subotu, kada je povređenom radniku ukazana prva pomoć, odakle je prebačen najpre u Vranje a odatle u Niš.

- Prema mojim informacijama, njemu je u Nišu amputirana desna ruka - kaže Tonevski.

Iz Policijske uprave Vranje za Bujanovačke kažu da su prijavu dobili iz Hitne u subotu u 19:30 sati:

- Hitna je prijavila da je zbrinula muškarca rođenog 1991. godine. Policijski službenici su ubrzo izašli na lice mesta po nalogu nadležnog tužilaštva - kažu iz policije.

U DIB je stigao i republički inspektor rada iz Vranja Goran Mihajlović, koji za Bujanovačke nije mogao da kaže više detalja o nesreći.

- Nadzor još uvek nije završen, i za sada ne mogu da govorim o slučaju. Za to je nadležno resorno ministarstvo, kazao je Mihajlović.

O detaljima nije mogao da govori ni generalni direktor DIB Nenad Janković.

- Mogu da kažem da se radi o povredi na radu našeg radnika zaposlenog na određeno vreme, ali sa svim benefitima koje imaju i zaposleni za stalno. Čekamo da svoj deo posla završi inspekcija za rad, a očekujemo da u fabriku danas dođe i predstavnik vlasnika. Narednih dana ćemo se i zvanično oglasiti.

Zvaničnih informacija o tome kako je povređen radnik nema.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading