SUĐENJE RUTOVIĆU ZBOG RANJAVANJA PECONIJA Optuženi negirao da je pucao na Rankovića i nije želeo da gleda snimke s nadzornih kamera
Privatna arhiva

Na pretresu je pregledan snimak sa nadzorne kamere, a Rutović je zamolio sud da to ne gleda, jer ga kako je rekao "vrati i teško mu je".

''Kako, pa vi ste glavni junak, morate da kažete da li ste to vi na snimku ili ne'', odgovorila mu je sudija, pa je optuženi seo da gleda snimak. Međutim, žmurio je dok je on puštan, pa bi pogledao samo kad bi ga zaustavili i pitali da se izjasni.

OPTUŽENI IZ NIŠA ZA OTMICE NEM I NA SUDU Žene u Francuskoj podmuklo maltretirali i terali ih da se prostituišu - jedna od njih i preminula

Na snimku se vidi da optuženi drži crni predmet u desnoj ruci, nalik na pištolj, da levom rukom povlači preko njega, da Peconi seda na pod, onda se optuženi udaljava malo, pa se vraća, prebacuje crni predmet u levu ruku i desnom grabi sa stola brojne čaše i flaše i baca na glavu oštećenog. Na kraju je zgrabio i nož za ručavanje i nageo se ka Peconiju, koji se štiti rukama sve vreme, ali ga je Neđeljko Mumin, koji je ranije osuđen zbog tog napada na Peconija na dve godine zatvora, držao oko grudi i odvraćao, pa je Rutović bacio nož na sto i udaljio se.

Na direktno pitanje sudije šta to drži u ruci i šta radi u konkretnom momentu, Rutović je rekao da se ne seća, da ima prekid i da ne zna. Na pitanje tužioca zašto ima prekid, Rutović je ispričao da se od pre deset godina leči od najteže bolesti i da zbog toga ima i drugih zdravstvenih problema, pa mu se to dešava.

''Seo sam za taj sto da popijem kafu i ispoštujem čoveka, koji me je pozvao, a devojka koja je sedela za stolom dva mesta od mene me isprovocirala'', ispričao je Rutović.

''Pomenula mi je sina i rekla da sam kriminalac. Rekao sam joj - što me provociraš", a gospodin je skočio i rekao: šta vičeš i galamiš na devojku, šta hoćeš ti, nemoj da ti ja pokažem i krenuo ka meni. Tada je Mumin ustao, stao ispred njega, a ja sam pukao i ničega se ne sećam. Čuo sam pucanj, mislio sam da je Mumin povređen. Imao sam totalni prekid i to mi se događalo više puta u životu''.

Optuženi je rekao da sada na snimku vidi da nešto ima u ruci, ali ne zna šta je, možda čaša, falša, ali da pištolj nije imao sigurno. Kad je odgledan snimak sudija ga je pitala, "jeste li vi ovo Rutoviću, kad vidite, uradili, a optuženi je rekao "liči na mene, mislim da sam ja, ali se ne sećam".

Inače, Rutoviću se sudilo u odsustvu i osuđen je na dve godine i četiri meseca zatvora, ali kada je uhapšen zatražio je novo suđenja na šta ima pravo. Na tom prvom suđenju saslušan je oštećeni Predrag Ranković, koji je rekao da se ne seća detalja i da ne zna ko je pucao u njega. Na novo suđenje nije pozivan, jer se tad nije sećao.

SUĐENJE RUTOVIĆU ZBOG RANJAVANJA PECONIJA Optuženi negirao da je pucao na Rankovića i nije želeo da gleda snimke s nadzornih kamera

Privatna arhiva

 

 

Fale delovi snimka

Rutovićev branilac Sonja Manojlović ukazala je da i laik vidi da ima prekida na snimku i da se ne zna da li je snimano sve što se događalo ili je uzeto samo ono što treba za optužbu. Predložila je da sud traži taj uređaj da se izveštači kako je bio podešen da snima. Veštak Nemanja Miladinović je kazao da od podešavanja osetljivosti uređaja zavisi šta će se snimati i da je moguće da je možda bio podešen da ne snima manje pokrete, što se radi da bi se povećao prostor za skladištenje.

''Mi smo izuzeli sa uređaja sve što je snimljeno, ništa nismo manipulisali. To što fali nije snimljeno, ti delovi se neće moći naći u uređaju'', rekao je veštak, nakon čega je sudsko veće odbilo predlog odbrane.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading