NOVAC I NEKRETNINE SU MOGUĆI MOTIV ZA UBISTVO ANE VOLŠ?  Beograđanka posedovala milione dolara koje bi Brajan razvodom izgubio
Foto: Privatna arhiva/Facebook/Printscreen/Tanjug

 Tokom istrage utvrđeno je da je Ana Volš, posedovala nekretnine u vrednosti od gotovo tri miliona dolara.

Bila je povezana sa osam imanja u Vašingtonu, Merilendu i Masačusetsu. Četiri je prodala, a četiri je posedovala u vreme kada je nestala, preneli su američki mediji.

S obzirom na tu činjenicu, ali i to da je njen suprug Brajan samo nekoliko sati nakon Aninog navodnog nestanka na internetu pretražio i "Koliko dugo treba da prođe od nečijeg nestanak, da bi ga nasledio?" postavlja se pitanje da li je novac motiv zbog kog se, kako se sumnja, odlučio na jezivi zločin.

NOVAC I NEKRETNINE SU MOGUĆI MOTIV ZA UBISTVO ANE VOLŠ?  Beograđanka posedovala milione dolara koje bi Brajan razvodom izgubio

Facebook/Printscreen/Tanjug

 

Volšu su juče pročitani i navodi optužnice, koji detaljno opisuju na osnovu kojih dokaza su istražitelji upravo njega osumnjičili za ubistvo supruge čiji su nestanak prijavili poslodavci iz Vašingtona 4. januara. On je, inače, u svojoj izjavi ranije tvrdio da je suprugu poslednji put video 1. januara kada mu je navodno rekla da iznenada mora da se vrati na posao. Međutim, istražitelji su otkrili da je danima pokušavao da se na guglu, na tabletu svog sina, informiše kako da prikrije zločin.

- Najbolji način da se reši tela, da li može da bude optužen za ubistvo ukoliko telo ne bude pronađeno, testera - najbolji alat za komadanje tela, kako očistiti krv sa drvenog poda, šta se dešava kada se delovi tela stave u amonijak, da li soda bikarbona može da utiče da telo miriše, kao i kako balzamovati telo - samo su neke od pretraga na guglu, koje je tražio Volš posle misterioznog "nestanka" supruge.

NOVAC I NEKRETNINE SU MOGUĆI MOTIV ZA UBISTVO ANE VOLŠ?  Beograđanka posedovala milione dolara koje bi Brajan razvodom izgubio

Printscreen/Američki mediji

 

Na internetu je, kako je navedeno još 27. decembra pretraživao i koja je najbolja država da u nju pobegne, kako da se razvede, ali i koliko vremena treba da prođe od nestanka supružnika da bi nasledio imovinu. Američki mediji spekulišu da je Brajan Anu ubio kako bi nasledio njene milione, jer je ona bila izuzetno uspešna poslovna žena u Vašingtonu i radila je u jednoj od najuticajnijih kompanija za trgovinu nekretninama.

Osim pretraga na internetu, istražitelji su, prema rečima suda, pratili i druge dokaze - bazne stanice sa mobilnog telefona kako bi utvrdili njegovo kretanje, snimke sa različitih sigurnosnih kamera, ali su ključni bili dokazi pronađeni u njihovoj kući, ali i u 10 plastičnih džakova otkrivenih na deoponiji u blizini vile u kojoj živi njegova majka Dajana.

- Tokom istrage, policajci su pretražili i džip "volvo" Brajana Volša. U njemu su bila spuštena sedišta, a preko njih je stavljen najlon. Kasnije su u autu pronađeni tragovi krvi. Osim toga, pre nego što je prijavljen nestanak, kamere su ga snimile kako nosi crnu hiruršku masku i rukavice i kupuje sredstva za čišćenje u gotovini. Prateći te tragove, kao i tragove krvi na zidovima u podrumu i dva noža, policija je otišla do deponije na kojoj je nađena testera na kojoj je takođe bilo tragova krvi - saopštila je tužilac.

NOVAC I NEKRETNINE SU MOGUĆI MOTIV ZA UBISTVO ANE VOLŠ?  Beograđanka posedovala milione dolara koje bi Brajan razvodom izgubio

Foto: Društvene mreže/printscreen

 

Ona je navela i da su istražitelji primetili da je obilazio jedan deo parka u predgrađu Bostona, u kom je bara.

- Detaljnim pretresom kontejnera utvrđeno je da je deo džakova za smeće koje je bacio u međuvremenu spaljen, ali je na deponiji u blizini luksuznog kompleksa u kom živi njegova majka pronađeno 10 kesa za smeće, na kojima su tragovi krvi, a u kesama su pronađeni i peškiri, delovi ogrlice Ane Volš, čizme, "prada" torba, delovi njene odeće, kao i potvrda o kovid vakcinaciji na njeno ime, ali i sekira - otkriveno je tokom čitanja optužnice.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading