PREVARANTI OJADILI MILOLJUBA "Uzeli su tri miliona na moje ime"
Foto: Promo/Foto: RINA

- Ja sam pomislio da je to zbog 15 omatičenih krava, pa sam pretpostavio da su došli u kontrolu. Kada sam ih pitao o čemu se radi, odgovorili su mi da sam ja podneo zahtev za pet plastenika dužine 30 metara i širine devet. Bio sam sav u čudu jer nikakav zahtev podnosio nisam. Kada smo seli za sto i počeli da sagledavamo papire, prvo sam uvideo da nije moj potpis, zatim smo utvrdili da ja nisam čak ni u opštinu dolazio kako bih uzimao potvrde koje su neophodne za slanje zahteva. Ja poslednjih godinu i po dana nisam ni išao do Gornjeg Milanovca, a kamoli vadio papire jer je to bilo za vreme korone, kada je nama starijima bilo uskraćen izlazak. Čak nisam išao u varošicu da lekove podižem, već sam slao decu - rekao je Miloljub za agenciju RINA.

Tu se njegova agonija nije završila. Detaljnim uvidom u dokumentaciju stajalo je da je ovaj poljoprivrednih na račun firme koja proizvodi plastenike uplatio više od tri miliona dinara.

- Nikada u životu nisam imao toliko novca na računu od kako sam ga otvorio. Izvadio sam listing kao dokaz, gde stoji da u tom mesecu na mom računu ne samo da nije bilo toliko novca već da ništa niti je uplaćivano niti je plaćano - dodao je on.

PREVARANTI OJADILI MILOLJUBA

Foto: RINA

 

Međutim, ovog Gornjomilanovčanina stigla je i još jedna muka. Skinut je sa liste aktivnih stočara i danas trpi ogromnu štetu jer su mu ukinute sve subvencije. Njegovoj sedmočlanoj porodici vezane su ruke i preti im bankrot.

- Ako ne uspemo da nađemo rešenje da nam neko pomogne, sve što smo stvarali moramo da zabatalimo, rasprodamo, a deca da voze kamione kada je to sada deficitarno zanimanje - zaključio je Bralović.

Kako Alo! saznaje, Miroljub, nažalost, nije jedina žrtva ovih prevaranata!

- Nije on jedini, desetak ljudi iz Pranjana je tako prevareno, odnosno ispostavilo se da je neko umesto njih konkurisao. Oni su sada svi u problemu, a mi u opštini, nažalost, ne možemo da im pomognemo jer to nisu bila opštinska, već državna sredstva - kažu iz kancelarije za poljoprivredu GO Gornji Milanovac.

Pitanje je kako su lopovi izvadili neophodnu dokumentaciju za konkurisanje, s obzirom na to da je potreban opštinski pečat. Prema rečima naše sagovornice, to je bio prvi korak u navedenoj prevari.

- Mi smo imali uvid u neke od tih papira, ali smo shvatili da nisu kod nas izvađeni, to su neki falsifikati, niko kod nas nije ni dolazio ni pokušavao da ih izvadi. Na onima koje smo videli bili su čak potpisani neki bivši radnici opštine – objasnila je.

Ministarstvo: Probaćemo da pomognemo

Ekipa Alo! kontaktirala je s Ministarstvom poljoprivrede, odakle su nam rekli da će razmotriti ovaj slučaj.

- Nadamo se da ćemo otkriti o čemu se radi i uspeti da pomognemo tom čoveku - rekli su.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading