PRVO ZAŠIO SEBI USTA SADA POKUŠAO SAMOUBISTVO Milan Matković se izbo nožem u bolničkom stacionaru!
Foto: privatna arhiva

Milan Matković, koji je pre nekoliko dana stupio u štrajk glađu i zašio sebi usta, danas se nezadovoljan postupkom nadležnog tužioca izbo nožem u bolničkom stacionaru u Vojkovićima, saznaju Novosti.rs.

Inače, Matković već pet dana odbija hranu i vodu, a jutros je tužilac pokušao da ga ispita iako je ovaj osumnjičeni u teškom stanju.

Podsetimo, Novosađanin Milan Matković, pre nekoliko dana otpočeo je sa još trojicom osumnjićenih štrajk glađu u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima. U znak protesta što su im, kako tvrde, pogažena ljudska prava, Matković je tada zašio sebi usta.

Okrivljeni, koji štrajkuju, smatraju da im je uskraćeno pravo na nepristrasno suđenje i vođenje istrage zbog, kako su naveli, stalnih pritisaka, kako od medija, tako i od različitih visokih državnih službenika, uključujući i međunarodne. Oni su već skoro pola godine u pritvoru, za koji smatraju da je neosnovan.

- Moj branjenik me je tada obavestio da će stupiti u štrajk glađu - rekao je za "Novosti" Matkovićev branilac advokat Goran Karadarević. - Saopštio mi je da nema izbora zbog stalnih pritisaka na objektivnost istrage, koju vodi Tužilaštvo BiH.

- Iako halucinira i nije u dobrom psihofizičkom stanju, tužilac je pokušao da ga sasluša - potvrdio je za Novosti advokat Karadarević da se njegov klijent danas didatno teško povredio, nezadovoljan postupcima Tužilaštva BiH.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading