OTVORILI VATRU NA POZNATOG ADVOKATA Odloženo suđenje za pucnjavu u Resavskoj!
Foto: Printscreen

U Višem sudu u Beogradu danas je za 9. mart odloženo suđenje Nikoli Ivoviću i Nikoli Tutošu, optuženima da su učestvovali u pucnjavi na advokata Marka Vujoševića u kojoj je ranjen njegov telohranitelj Stefan Šapurića 21. januara 2021. godine u Resavskoj ulici.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka Tutoševog branioca koji je bolestan. Na prethodnom ročištu sud je Ivoviću i Tutošu ukinuo pritvor i odredio im meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu).

Optuženi Ivović se tereti za krivična dela teška telesna povreda, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i izazivanje opšte opasnosti. Tutušu se na teret stavljaju krivična dela teška telesna povreda, izazivanje opšte opasnosti i posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Ivović je tokom izlaganja odbrane negirao da je pokušao da ubije advokata, navodeći da je sa njim u odličnim odnosima, kao i da ne poznaje njegovog telohranitelja Šapurića.

Sumnja se da je Ivović 21. januara 2021. godine u ulazu u zgradu u Resavskoj ulici ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu Vujoševića i Šapurića. Tom prilikom Šapurić je ranjen, a Ivović je pobegao sa lica mesta automobilom u kojem ga je čekao Tutuš. Prilikom pretresa prostorija koje je Ivović koristio je pronađen pištolj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading