RODITELJI UBIJENOG STEFANA FILIĆA POSLALI POTRESNO PISMO "Nije lako sresti se oči u oči sa optuženim za smrt deteta"
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Podsetimo, u Višem sudu u Smederevu počelo je ponovljeno suđenje koje je zatvoreno za javnost mladićima Nikoli B. i Mitru P. za ubistvo Stefana Filića iz Velike Plane, koga su prema optužnici, 2. februara 2020. pretukli ispred diskoteke i naneli mu teške telesne povrede od kojih je preminuo.

- Sudsko veće donelo je odluku da suđenje bude zatvoreno za javnost i mi ćemo to ispoštovati, kao i do sada. Nismo planirali da se oglašavamo, ali moramo. Optuženom Mitru Panduroviću zatvorski pritvor zamenjen je kućnim sa nanogicom - stoji u pismu koje je porodica Filić dostavila beogradskoj redakciji, gde dodaju:

- Žalbeno veće Apelacionog suda je još jednom donelo odluku gde smo mi kao roditelji duboko povređeni i poniženi, ali nekako i dalje verujemo u pravosudne organe i nadamo se da će pravda biti utvrđena i da će se optuženi kazniti adekvatnim kaznama za delo koje su počinili.

Dvanaest osoba poginulo za 15 dana u saobraćaju u Srbiji! - Alo.rs

Porodica Filić je u svom pismu opisala i kako je izgledao susret sa optuženim za ubistvo.

- Nije lako sresti se oči u oči na parkingu smederevske tvrđave sa optuženim za ubistvo vašeg deteta. Gledati kako ga porodica odvodi kući bez neke posebne pratnje i ostati zdrav, što se naravno nije moglo ni desiti jer je Stefanova majka završila u hitnoj i danima bila loše - stoji u pismu, gde dodaju da je obrazloženje suda bilo da Mitru Panduroviću nakon tri godine treba da se klasični pritvor promeni za kućni.

- Ako je tri godine dovoljno, zašto Stefan nije došao majci za praznike? Da li je tri godine pod zemljom isto što i tri godine u pritvoru? Porodica Filić bi ovakvu zamenu pritvora oberučke prihvatila da je moguće da joj se Stefan vrati, sve ostalo bi bilo nebitno.

U navedenom pismu neutešna porodica Stefana Filića istakla je da jedna porodica slavi povratak kući, dok druga samo žali.

Direktan sudar kamiona i autobusa kod Šida - Alo.rs

- Svi bi bili srećni, a ovako jedna porodica slavi povratak,a druga sem što žali za nečim što nikad vratiti ne može,doživljava još dodatne stresove - stoji u pismu koje je potpisala porodcia Filić, pa zaključila:

- Oprostićete nam, savladale su nas emocije. Ovo govorimo isključivo kao roditelji koji su zauvek izgubili dete, ne želimo da dovodimo u pitanje ničije odluke.

Apelacioni sud u Beogradu, podsetimo, ukinuo je presudu kojom su Nikola B. i Mitar P. bili osuđeni na 18 i 15 godina zatvora zbog ubistva Stefana Filića Viši sud u Smederevu, podsetimo, proglasio ih je krivim zbog toga što su 2. februara 2020. pijani i bez ikakvog povoda napali maloletnika koji je sa Stefanom bio u društvu, a kada je pokojni mladić pokušao da ga zaštiti, brutalno su ga pretukli.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading