ANINO UBISTVO JE ISPLANIRANO? Telo ne mora da bude pronađeno da bi se utvrdilo delo
Foto: Printscreen/Twitter

Mnogobrojni tragovi koji su u međuvremenu pronađeni vode do njenog supruga Brajana Volša, koji je i uhapšen ali zbog ometanja istrage. Podsetimo, on je tek posle četiri dana prijavio ženin nestanak, davao je lažne izjave i tako ometao istrage. Policija je otkrila i da je kupovao sredstava za čišćenje, posle pretraga na Guglu sa temom "kako se rešiti tela žene od 50 kilograma".

Bostonski mediji pišu da ubica Ane Volš može da bude osuđen na dugogodišnju robiju i ako njeno telo ne bude pronađeno. Bivši državni tužialac Brajan Keli objašnjava da u korist istrage idu dve stvari, a koje su nepovoljne po Aninog supruga. Prvi faktor je porota, a drugi - vreme.

ANINO UBISTVO JE ISPLANIRANO? Telo ne mora da bude pronađeno da bi se utvrdilo delo

Alo ilustracija M.J.

 

- Brajan Volš je daleko od savršenog kriminalca. Guglao je kako da raskomada ženu, u njegovim podrumu je nađen krvav nož, tragovi krvi. Kupovao je sumnjiva sredstava za čišćenje, laga o istrazi... Sve to će u glavama porotnika sklopiti sasvim jasnu sliku onoga što se dogodilo. Gotovo da nema slabog mesta u toj optužbi, osim što ne postoji krunski dokaz, smatra Keli.

A, što se tiče krunskog dokaza, na strani istrage je drugi faktor - vreme.

- Ne treba zaboraviti da je Brajan Volš iza rešetaka i da odatle sasvim sigurno neće skoro izaći. On je već bio u kućnom pritvoru zbog ranijih krivičnih dela i postoje svi uslovi da još dugo bude liše slobode.

Zato istraga sasvim sigurnu nema razloga da žuri. Možda već sada postoje uslovi za optužnicu protiv njega, ali jednostavno nema potrebe za žurbom. Zašto ne sakupiti još jakih dokaza i izaći sa njima pred sudu, ako već vreme to dozvoljava, dodaje Keli.

ANINO UBISTVO JE ISPLANIRANO? Telo ne mora da bude pronađeno da bi se utvrdilo delo

Tanjug

 

 Da policija sumnja u Aninog supruga i da  sada ima dobre indicije šta joj se dogodilo veruje penzionisani forenzičar Časlav Ristić.

Kako je on objasnio za medije policija korak po korak sklapa mozaik i prikuplja čvrste dokaze, odnosno čeka analize DNK-a tragova pronađenih u njihovoj kući. 

-Treba uraditi DNK analizu, odnosno ti tragovi krvi od koga potiču. Ako potiču od Ane onda smo blizu toga da se u kući dogodio stravičan zločin. Ja verujem da posle perioda od 10-ak dana njihova policija već ima DNK profil, ali da oni studiozno rade ovaj slučaj- rekao je forenzičar Časlav Ristić za medije.

ANINO UBISTVO JE ISPLANIRANO? Telo ne mora da bude pronađeno da bi se utvrdilo delo

Foto: Alo.rs

 

Dodao je i da njegovo iskustvo govori da ona najverovatnije nije živa, te da je najverovatnije Brajan ubica, s obzirom da mu je određen pritvor.

-Ovaj zločin nije urađen ad hoc, već je sve pripremljeno. Osnovna stvar je u tome čiji su to DNK tragovi- dodao je Ristić.

-99 odsto je to njena krv, samo što oni rade istragu odlično. Ne mogu oni da kažu da je on a da nemaju kompletno složeno da je to on. Telo ne mora da bude pronađeno da bi se utvrdilo delo- naglasio je Ristić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading