ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!
Foto: Printscreen/Twitter

Ana Volš (39) iz Beograda nestala je 1. januara u Kohasetu, u američkoj državi Masačusets, i od nje nema ni traga već 12 dana. Na osnovu pronađenih dokaza, istražitelji sumnjaju da je ubijena i da zločin nije počinila samo jedna osoba.

Tokom istrage ovog misterioznog slučaja uhapšen je samo Anin muž Brajan Volš (46), ali ne zbog ubistva, već zbog davanja lažnih podataka policiji o svom kretanju tokom prva dva dana 2023. godine. Tada se već otvorila sumnja u njegovu umeštanost u Anin nestanak. Istražiteljima je rekao da je 2. januara izašao da kupi sinu sladoled, ali su snimci sa kamera za video-nadzor pokazali da je zapravo kupio sredstva za čišćenje - lepljivu traku, kante, cerade... Sve to platio je 450 američkih dolara.

ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!

TV Pink/Printscreen

 

Htela krišom da pobegne?

Kako je Alo! već pisao, Ana Volš je navodno planirala da se s decom preseli u Vašington, gde je radila u firmi za nekretnine. Njena majka Milanka, ali i prijateljica Alisa Kirbi otkrile su da je Brajan zbog toga negodovao i da joj nije dozvoljavao da odvede decu. On je, navodno, supruzi rekao da joj to ne dopušta jer on nosi nanogicu i ne može da pođe s njima. Mnogi su i u tome videli motiv za ubistvo. Ipak, motiv se krije i u sumnji da je Ana planirala da otputuje s decom bez njegove saglasnosti.

- Postoji mogućnost da je on to predvideo i da je ubio suprugu kako bi je sprečio da ga napusti - navodi izvor.

Nestanak svoje supruge zvanično je prijavio 4. januara - tri dana kasnije, što je učinila i firma za nekretnine u kojoj je Beograđanka radila, nakon što je Brajan kontaktirao sa zaposlenima i izvestio ih o njenoj „sudbini“.

U petak, 6. januara, policija zvanično počinje potragu za nestalom Beograđankom, ali tog dana nije ništa pronađeno, kao ni u subotu, 7. januara.

ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!

Twitter

 

Poruka na šampanjcu otkrila Anine namere

Američki mediji objavili su jezivu fotografiju na kojoj se nalazi kutija sa flašom šampanjca na kojoj su ispisane poslednje reči Ane Volš koje je uputila suprugu Brajanu samo nekoliko sati pre nego što je nestala.

Poruka je napisana jarkocrvenim flomasterom, a javnost je tumači na dva načina.

„Vau, 2022... Kakva godina! Pa ipak, mi smo i dalje ovde i zajedno! Učinimo 2023. najboljom do sada! Mi smo gospodari naših života... Hrabrost, ljubav, istrajnost, saosećanje i radost. Ljubav, Ana“, glasila je njena novogodišnja poruka na flaši skupocenog pića koja se nalazila na trpezarijskom stolu Volšovih u Kohasetu.

Pažnju javnosti najviše je privukla rečenica u kojoj je Ana navela da su ona i Brajan „ipak i dalje zajedno“.

- Deluje kao da je time priznala da su imali težak brak i da su prolazili kroz težak period. Možda je time želela da poruči mužu da očekuje drastičnu promenu u svom životu i da ne želi da se vraća na staro. Možda je on iz toga zaključio da se ona priprema na drastičan korak koji njega ne uključuje, što ga je dodatno isfrustriralo. Budući da se 12 godina lečio na psihijatriji i da je sociopata, to je mogao da bude dovoljan okidač da joj naudi - objašnjava sagovornik. 

Sa druge strane, pojedini prijatelji i članovi porodice Volšovih smatraju da je Ana ovom porukom u potpunosti podržala svog supruga uprkos problemima s kojima su se susretali.

- Ona ga bezuslovno voli i uvek ga je branila pred drugim ljudima. Borila se da sačuva svoj brak i da joj deca odrastu u normalnoj porodici - priča druga strana.

Inače, Volšovi su za proslavu spremili i tri flaše viskija, vredne 3.000 američkih dolara.

Ipak, 8. januara policija je s nalogom za pretres ušla u kuću Volšovih i istraga više nije u tolikoj meri nailazila na slepu ulicu. Specijalci sa obučenim psima su u podrumu našli oštećeni krvavi nož, kao i tragove krvi po podu. Kasnije tog dana državna policija je saopštila da je Brajan uhapšen, ali zbog sumnje da je davao lažne informacije o Aninom nestanku. S mogućim ubistvom nije zvanično povezan.  

Uprkos toj činjenici, od tog trenutka sva sumnja pala je na njega. Mediji u Americi, ali i u Srbiji pisali su da je on zasigurno kriv za nestanak supruge, a po svemu sudeći, da ju je i ubio. Među najsumnjivijim okolnostima navedena je novogodišnja noć koju je Ana provela s njim, ali i s njegovim prijateljem Džemom Mutluom. Prema izveštavanju američkih medija, oni su se veselili i bili raspoloženi, ali činjenica da su u podrumu pronađeni nož i krv po podu baca novo svetlo na sam događaj i postavlja se pitanje da li je više osoba umešano u Anin nestanak.

ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!

Društvene mreže

 

Drugarice: Anina deca su naš prioritet

Nataša Skaj i Pamela Bardi, drugarice nestale Ane, izjavile su za lokalne medije da prikupljaju novac za Anininu majku Milanku kako bi mogla da dođe iz Srbije u SAD. One su se takođe osvrnule i na decu nestale Srpkinje, navodeći da ona ne bi trebalo da budu razdvojena.

- Ane nema 11 dana. Šanse da je pronađeno su mračne, ali moramo da brinemo o njenoj deci. To bi trebalo da bude naš prioritet - poručuju drugarice.

- Ne isključuje se mogućnost da je Brajan unapred sve isplanirao i da je s razlogom pozvao svog prijatelja na proslavu. Mutlu je, navodno, otišao svojoj kući u 1.30 posle ponoći, ali to nije zvanično potvrđeno, kao ni kada je došao u dom Volšovih. Takođe, nepoznato je i šta je Ana radila do 4.30, kada je navodno napustila kuću i otišla na aerodrom, na koji verovatno nikad nije stigla. Policija će s Mutluom svakako obaviti razgovor, nakon čega će se utvrditi neophodni detalji - navodi naš izvor.

ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!

Nataša Babuškina Twitter

 

Krila čime se Brajan bavi

Nataša Babuškina, takođe jedna od Aninih drugarica, ispričala je za medije da je nestala Beograđanka stalno izbegavala da razgovara o poslovima kojima se bavi njen muž.

Nataša je Anu upoznala pre dve godine i opisuje je kao izuzetno dragu i brižnu osobu, koja je uvek bila puna ljubavi i života.

- Nije bila baš otvorena kada je reč o prošlosti njenog muža. Ana nikada nije pominjala čime se on profesionalno bavi, što je meni bilo jako čudno. Znala sam da je ona osoba koja hrani porodicu. Nije pominjala da ima probleme s njim. Bila je otvorenog duha i mnogo uspešnija od muža. Pokušavao je da je prati na profesionalnom planu, ali znala sam da je ona više od hranitelja u porodici. Rešavala je sve probeme - navodi prijateljica.

Čudan splet okolnosti koji upućuje na saučenike je i činjenica da je policija 10. januara na deponiji u Pibodiju u kesama za smeće pronašla testeru, tepih s tragovima krvi, sekiru i ambalažu iskorišćenih sredstava za čišćenje. Interesantna je i činjenica da je pre toga pretresen kontejner nedaleko od doma Dajane Volš, Brajanove majke. Lokalni mediji su pisali da je taj kontejner zamenjen novim, što otvara novu sumnju u Brajanovu krivicu, koja u ovom slučaju nije zaobišla ni njegovu majku. Ipak, dokaza o njenoj umešanosti takođe zvanično nema.

ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!

Društvene mreže

 

Policija je u istoriji internet pretraživača Brajana Volša pronašla da je guglao „kako se otarasiti tela žene od 50 kilograma“, kao i „kako raskomadati ženu“. Budući da  nosi nanogicu, koja mu je dodeljena zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2018. godine, njemu je kretanje bilo ograničeno, što opet otvara pitanje da li je u slučaj umešana još neka osoba.

ALO! OTKRIVA Anin ubica imao SAUČESNIKA?!

Društvene mreže

 

Šok-obrt: Pre zločina prodao ženinu kuću za 220.000 dolara

Američki mediji su tokom jučerašnjeg dana objavili da je Aninu kuću u mestu Rever uoči Nove godine prodao njen suprug Brajan, a ne ona, kako se dosad sumnjalo.

- Ugovor o prodaji kuće u Reveru, koja je bila u vlasništvu Ane Volš, evidentiran je u registru okruga Safolk 29. decembra prošle godine. Čovek koji je bio uključen u prodaju državnoj policiji u Masačusetsu izjavio je da je kuća kupljena na ime Ane Volš u januaru 2020. za 137.000 dolara. U novembru prošle godine je puštena u prodaju i početna cena joj je bila 199.000 dolara, ali je brzo prodata, i to po gornjoj traženoj ceni od 220.000 dolara - prenose američki mediji.

Kako navode, prodaja je zaključena 17. decembra.

- Dokumenta i iskaz dat policiji otkrivaju da je zapravo Anin suprug Brajan Volš kao suprug prodavca potpisao dokumenta i priložio svoju vozačku dozvolu kao dokument kojim dokazuje da je to on - nova su otkrića u istrazi.

Inače, na vozačkoj dozvoli vidi se i da ona ističe 31. januara ove godine.

- Gotovo je jasno da jedna osoba ne bi mogla da se otarasi tela, naročito ako ta osoba nosi nanogicu, kao što je to u Brajanovom slučaju. Onom ko je u kućnom pritvoru ograničeno je kretanje, zbog čega ne bi mogao da menja lokacije i da se kreće van kuće. Sigurno je da je ako je kriv imao saučesnika - objašnjava sagovornik.

Ipak, ni posle 12 dana odgovora na pitanje o sudbini Ane Volš i dalje nema.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading