POLICAJAC O HAPŠENJU NASILNIKA Deca su se smejala u autobusu, a on je izvadio pištolj i poveo ih sa sobom
Alo.rs/ M. Š.

Naime, prošlog četvrtka dečaci su stajali u autobusu i nešto glasnije pričali. Ni slutili nisu da će to zasmetati jednom putniku koji je izvadio pištolj i izveo ih iz vozila. Ko zna šta bi sa njima bilo da se sve to niije dešavalo naočigled policajca.

Od luksuznog terenca ostala samo hrpa gvožđa! - Alo.rs

- U autobusu je bilo svega desetak putnika. Tog dana sam završio sa poslom i krenuo sam kući sa svojom suprugom. Nedaleko od nas u zadnjem delu vozila stajala su četvorica dečaka. Deca kao deca, malo su se glasnije smejala. Nama to nije smetalo. Međutim, u jednom trenutku sam primetio muškarca koji iz pojasa vadi pištolj. Uperava ga ka deci i sećam se da im je rekao: "Ja sam policajac i upravo sam završio sa poslom, sad ću da vas pokupim". Jedan od mladića je upitao : "Šta smo uradili?!". Nije im odgovorio već ih izveo na stanici. Tada sam znao da treba što pre da reagujem i pozvao sam šefa. Pitao sam ko radi i zatržaio pomoć- počinje svoju ispovest za medije policajac Željko.

Uhapšena trojica razbojnika - Alo.rs

Sreća u nesreći je da i sam policajac živi autobusku stanicu dalje od one gde je ostao napadač sa dečacima. Otišao je po svoje vozilo, značku i pištolj.

- Naoružanog napadača primetio sam kako ide ka meni. Dvojicu dečaka je držao za ramena, a druga dvojica su išla za njim. Čim sam prišao malo bliže muškarcu pokazao sam mu značku i rekao deci da se pomere. Bili su uplašeni, a ja nisam znao gde mu se nalazi pištolj. Naredio sam mu da legne što je i učinio. Pitao sam ga gde mu je oružje i odakle mu. Rekao mi je da mu je pištolj za pojasom, a da ga je iz Bosne doneo. U tom trenutku su stigle dve patrole policije i Intervetni tim. Predao sam napadača, a ja se vratio kući - dodaje Željko.

Nepoznata osoba pucala u Rakovici, na snazi akcija "Vihor" - Alo.rs

Prema rečima našeg sagovornika, o svom životu nije razmišljao već o dečacima. Znao je da je pištolj bio napunjen i spreman da opali.

Zeljko K. već 24 godine je policajac. Do sada je više puta nagrađivan. Dobitnik je Svetosavske nagrade i ima dve opštinske nagrade. Pre nekoliko godina uhvatio je lopova koji je ženi strgao lančić sa vrata, a na Lidu je izvukao ženu sa dvoje dece koja se davila .

Nasilnik Lazar B. (46) je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i određen mu je pritvor do 30 dana. U trenutku hapšenja imao je oko dva promila alkohola u krvi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading