DRAGAN UBIO JASMINU PRE ŠEST GODINA Pucao joj u vrat, nakon čega se ubio: Osuđen policajac koji nije reagovao na prijavu za nasilje u porodici
Alo/ Dejan Briza

Nikolić je, podsetimo, nepunih mesec dana kasnije, 6. novembra 2017. ubio Jasminu.

Prvostepenom presudom A. Ž. bio je oslobođen optužbi, ali je Apelacioni sud u Beogradu prihvatio žalbu tužilaštva i izreklo uslovnu kaznu policajcu. Kako se navodi u odluci, A. Ž. kao specijalizovani i sertifikovani policijski službenik za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, po prijavi Jasmine Jovanović koja je prijavila Dragana Nikolića, kao nevenčanog supruga da je 10. oktobra 2017. godine udario u glavu i da je dve godine unazad maltretira, kršenjem zakona, drugih propisa i opštih akata, očigledno nesavesno postupao u vršenju službe tako što nije izvršio sve obaveze koje je imao u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

Policija saslušala Ivanine prijatelje, evo šta su otkrili! - Alo.rs

- On mu je, nakon dovođenja Dragana Nikolića u PS Sopot, kao mogućeg učinioca, pružio priliku da se izjasni o svim bitnim činjenicama i nakon što je prikupio potrebna obaveštenja od drugih, propustio da zatraži mišljenje Centra za socijalni rad, zatim da odmah izvrši procenu rizika neposredne opasnosti od nasilja u porodici, gde su kao rizici o kojima se naročito vodi računa, navedeni da učinilac nasilja ima pristup oružju, s obzirom na to da je Dragan Nikolić imao registrovana tri oružja na svoje ime, rizik da je mogući učinilac ranije ili pre procene rizika učinio nasilje u porodici, te da donese odluku o potrebi izricanja hitne mere za sprečavanje nasilja u porodici te da odmah dostavi sva dostupna obaveštenja o nasilju u porodici ili neposrednoj opasnosti od njega i procenu riziku nadležnom javnom tužiocu, centru za socijalni rad i grupi za koordinaciju i saradnju - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Otkriveno kako je Brajan Volš slagao policiju! - Alo.rs

Kako se navodi, na taj način nije primenio sve radnje i obaveze koje je imao po zakonu, pa je usled toga došlo do teške povrede prava pokojne Jasnime Jovanović da joj se dodeli vrsta fizičke, pravne i socijalne zaštite kao žrtvi nasilja, a to ne postupanje okrivljenog je za krajnju posledicu imalo da je 6. novembra 2017. godine Dragan Nikolić ubio Jasminu Jovanović upotrebom pištolja koji ima u legalnom posedu.

Dragan Nikolić, inače lovac iz Ralje, navodno je kobnog dana slao Jasmini SMS poruke a kada je popodne, oko 17 sati našao na putu u selu Stojnik, hladnokrvno joj je prišao i pucao u vrat, nakon čega se ubio.

(53), lovac iz Ralje, čitav dan se u ponedeljak svađao s Jasminom Jovanović (51) preko SMS poruka, a kada ju je po podne, oko 17 sati, našao na putu u selu Stojnik, hladnokrvno joj je prišao i pucao joj u vrat, nakon čega se ubio.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading