NASMRT PRETUČEN ISPRED DISKOTEKE Osumnjičenom za ubistvo Stefana Filića ukinut pritvor, kod kuće je s nanogvicom!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Mitru Pandureviću (23), jednom od dvojice okrivljenih za teško ubistvo Stefana Filića (18) iz Velike Plane, posle skoro tri godine, mera klasičnog pritvora preinačena je u kućni pritvor sa elektronskim nadzorom, saznaju Novosti.rs.

Novo suđenje za ubistvo osamnaestogodišnjeg mladića pred Višim sudom u Smederevu je, inače, zatvoreno za javnost.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu, kojom su Pandurević i Nikola Bojović (23) osuđeni na 15, odnosno 18 godina zatvora zbog teškog ubistva Filića. Predmet je vraćen na ponovno suđenje.

- Veće Apelacionog suda je svoju odluku obrazložilo činjenicom da je prošlo tri godine od događaja, i da se kućnim pritvorom može obezbedti prisustvo okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka - stoji u odgovoru Višeg suda u Smederevu.

Inače, zbog incidenta ispred sudnice, nakon pripremnog ročišta, sa suđenja je isključena javnost.

- Pretresno veće ovog suda je, radi zaštite javnog reda i morala, donelo odluku da isključi deo javnosti s glavnog pretresa s obzirom na to da je došlo do incidenta na sudskom hodniku napadom na okrivljenog Nikolu Bojovića koga je nepoznata osoba gađala upaljačem ili metalnim predmetom - navodi predsednica Višeg suda u Smederevu, Slađana Bojković.

Tokom prethodnog postupka vladalo je veliko interesovanje za ovo suđenje, koje je do tada proteklo bez ijednog incidenta.

Tužilaštvo Bojovića i Pandurevića tereti da su 2. februara 2020. godine, u Velikoj Plani, ispred jedne diskoteke pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili Stefana Filića nanevši mu više udaraca rukama, a dok je nepomično ležao, Bojović ga je, navodno, šutnuo nogom u glavu. Svemu je prethodila bezazlena svađa. Od težine zadobijenih povreda, Stefan je dan kasnije preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

- Sudsko veće je donelo odluku i porodica će je poštovati, kao sve dosad, što ne znači da smo zadovoljni. Duboko smo povređeni, ali i dalje verujemo u pravosudne organe. Verujemo da ova mera ni na koji način ne znači favorizovanje optuženog Pandurevića. Verujemo da će se pravda utvrditi i optuženi biti kažnjeni adekvatnim kaznama za delo koje im se stavlja na teret - kaže tetka ubijenog Stefana, Javorka Marković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading