"MEČKOM" SE ZAGLAVIO U IZLOG ZLATARE TOKOM PLJAČKE Pink panter osuđen u Nemačkoj za komičan pokušaj krađe nakita!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Nemački mediji

Okružni sud u Kemnicu, u Nemačkoj, osudio je državljanina Srbije (45) za koga se sumnja da je član pljačkaške bande „Pink panter“ na dve godine i osam meseci zatvora zbog neuspele provale u aprilu prošle godine kada se džipom „mercedes“ zaglavio u izlog luksuzne zlatare!

Kako prenose lokalni mediji, sa svojom kariranom košuljom, bež džemperom, uredno podšišanom crnom kosom i crnim naočarima, čovek na optuženičkoj klupi izgledao je kao ugledni službenik.

Foto: Printscreen/Nemački mediji

 

 - Ali, 45-godišnjeg srpskog državljanina Okružni sud osudio je na zatvor jer je šest puta „mercedesom“ udario u izlog zlatare - čije je staklo debljine 25 milimetara - pre nego što se zaglavio. Iza sebe je ostavio plen, ali i štetu od 70.000 evra. Njegovi saučesnici i dalje su u bekstvu - prenosi nemački portal Freiepresse.

Ova filmska pljačka odigrala se 3. aprila 2022. godine oko 21 sat u Kemnicu. Četiri maskirana napadača uleteli su u zlataru „Roleks“ u Ulici nacija u centru grada sivim metalik džipom. Jedan od njih bio je za volanom, a ostala tri počinioca su potom pokušala da uđu u juvelirnicu. Međutim, pošto se džip zaglavio u izlogu, kvartet je morao da odustane od planova, ostavi terenac i beži. Bez ikakvog plena, maskirani muškarci su otrčali do tamnog „golfa 8“, parkiranog preko puta zlatare - na trotoaru između robne kuće „Galeria Kaufhof” i tržnog centra „Galerie Roter Turm“ - kojim su se udaljili od mesta zločina pre dolaska službe obezbeđenja.

pljačka

Foto: Printscreen/Nemački mediji

 

U nastavku istrage, u međuvremenu bi mogli da se procene DNK tragovi obezbeđeni na „mercedesu“. Dva traga su dovela do dvojice muškaraca snimljenih u policijskim informacionim sistemima. Prema tome, radi se o državljaninu Srbije i 27-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Srbin je 3. aprila 2022. godine upravljao „mercedesom“ i usmerio ga prema izlogu zlatare, dok je Bosanac, obučen u tamnu odeću, prethodno prišao mestu zločina iz pravca Stadhalenparka i bio umešan i u munjevitu provalu.

Foto: Printscreen/Nemački mediji

 

Pošto nije poznato gde se nalaze dvojica osumnjičenih, raspisana je međunarodna poternica. Srbin je nedugo kasnije uhapšen u Mađarskoj.

Foto: Printscreen/Nemački mediji

 

Kriminalnoj policiji Kemnica nije stran. U noći između 22. i 23. avgust 2017. godine navodi se da je bio umešan u sličnu provalu. S prethodno ukradenim automobilom „audi“, navodno je pokušao da provali kroz izlog zlatare.

Foto: Printscreen/Nemački mediji

 

Da bi to uradio, prikačio je neku vrstu ovna na automobil. Međutim, akcija se isto završila kao i prethodna - automobil nije prošao kroz izlog.

Saučesnici pobegli u Berlin?

Policija u Nemačkoj nastavila je potragu za ostalim pljačkašima i trenutno traži svedoke koji bi mogli da pomognu istrazi. Tragovi koji su dosad prikupljeni navodno vode u Berlin.

- „Mercedes“ koji je korišćen tokom pljačke ukraden je u okrugu Nojkeln između 31. marta i 3. aprila. Pored toga, mobilni telefoni koje su počinioci koristili i SIM kartice aktivirani su 2. aprila u radnji u tom okrugu. Takođe, registarske tablice na „mercedesu“ su bile falsifikovane - navodi izvor nemačkih medija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading