LUDOST NE POZNAJE GRANICE Ovo su najbizarnije krađe u istoriji Srbije!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Engleski pisac Danijel Defo svojevremeno je govorio da potreba i poštenog čoveka učini lopovom, pre svega ciljajući na gladne i siromašne. Međutim, da je danas živ, morao bi da smisli izreku koja opravdava potrebu ljudi da kradu kamenje iz žučnih kesa, urne sa posmrtnim ostacima njima nepoznatih ljudi, trotoare, mostove…  

Istinu govoreći, u njegovo vreme - pre više od tri veka - levom rukom u desni džep stavljalo se uglavnom ono što je neophodno za preživljavanje, pa otuda i gorenavedena mudrost. Savremeni lopovi, sa druge strane, neretko iznenade ludošću koja se ne poklapa sa ludošću ostalih, pa svojim zanatom nepoštenja postavljaju gotovo nedostižne i krajnje bizarne granice.  

Odneo urnu s pokojnikom, ostavio poklon

Zoran Marković, direktor JKP “Kačarevo”, obavestio je policiju da ga je zvala meštanka i prijavila da je s groblja u tom gradu nestala kutija u kojoj se nalazi urna s posmrtnim ostacima njenog upokojenog devera. Policija je obavila uviđaj i utvrdila da su njene reči verodostojne. Lopov je urnu zaista odneo, ostaviviši na grobno mesto mali poklon - ikonu i krst. Biće da ga je grizla savest.

LUDOST NE POZNAJE GRANICE Ovo su najbizarnije krađe u istoriji Srbije!

Foto: Pixabay

 

Kamenje, ali ne drago

Njegov kolega iz Beograda je na dočeku 2018. godine iz stana u Zemunu ukrao kesicu sa nekakvim kamenjem, verovatno misleći da je drago. Međutim, samo policija može da svedoči o grimasi na njegovom licu kada je obavešten da je iz komšijskog doma odneo kamenje iz žučne kese koje je operacijom izvađeno iz tela jednog od ukućana s kojim se veselio. Ali to mu je, na njegovu sreću, oprošteno. Odgovarao je samo za dva„ajfona“ i nekoliko tableta koje je, onako usput, takođe pokupio.   

Pogrešan ivičnjak...

U Prijepolju je sredinom februara 2021. godine ukradena kocka sa trotoara. Kako se na objavljenom snimku može videti, nepoznati čovek je najpre parkirao svoj kombi, a potom otvorio prtljažnik i u njega nonšalantno strpao deo ivičnjaka koji je odvalio koristeći krpu. Ruku na srce, nakon izvesnog vremena ponovo je došao na isto mesto i vratio plen. Biće da mu taj komad nije odgovarao.   

Most od 10.000 evra prodao za 300

Sredovečni Goran K. iz sela Đurđevo proslavio se 2012. godine krađom mosta od dve tone u Šumadiji koji je potom prodao za 300 evra. Da je znao da će ga Osnovni sud u Kragujevcu sumnjičiti za tešku krađu jer čelična konstrukcija mosta vredi više od 10.000 evra, možda bi od svog kupca, kome se predstavio kao vlasnik mosta, ipak tražio više.     

Pod mišku krov tržnog centra i ventilacija

Izdvojen, ali ne manje bitan slučaj dogodio se na Bulevaru despota Stefana u Beogradu, kada su lopovi ušli u tržni centar, a potom odvalili deo krova i odneli ga. Uz to, svratili su i do toaleta i ukrali poklopac za ventilacione cevi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading