KO SU TERORISTI UHAPŠENI KOD SUBOTICE Oficiri avganistanske vojske bliski s Al Kaidom, pogledajte akciju srpske policije! (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva/Privatna arhiva

Abdul Basir Hasani poznat je pod nadimkom Kapetan, dok je snajperista Mer Hamza komandir jedinice Badri 313 u Avganistanu, po čemu je i kamp i dobio ime. 

U kampu su imali stražare sa automatskim puškama, a ispituje se umešanost i pojedinih pripadnika lokalne policije.

Inače, Badri bataljon 313 je navodno usko povezan sa mrežom Hakkani, koja im je navodno omogućila obuku. Ova jedinica označena je kao „kritična u preuzimanju Avganistana“.

Prema dostupnim informacijama, mreža Hakani ima važnu poziciju u talibanskoj vojsci, a navodno su i Hakkani i Badri ideološki blisko povezane s Al Kaidom.

Podsetimo, Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija danas je pronašla 109 iregularnih migranata, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela.

Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni biće prebačeni u prihvatne centre.

Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli 93 migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.

Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim Odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading