KLONULOG DEČAKA NOSILI KAO MAČE Pale mu i ruke i noge: Detalji tragične smrti u Vladičinom Hanu
Foto: Youtube/Printscreen

Lekari u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Nišu, u koji je mališan dovezen sanitetom u teškom stanju, uprkos posvećenoj borbi, nisu uspeli da mu spasu život.

– Dečak, rođen 2018. godište, u popodnevnim satima u pnedeljak je primljen u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC-u mu je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to, nažalost, nije promenilo stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC, nažalost, u toku noći je došlo do letalnog ishoda – objasnili su iz niškog UKC-a.

Dramatične scene pamte očevici kobnog događaja u „Čaroliji”, citirajući njihove reči portali prenose da su, čim je pod sirenama stigla Hitna pomoć, unutra utrčali lekari i sestre, da su istrčali noseći dečaka koji je već bio u nesvesti, da su ga klonulog „nosili kao mače, jer su mu pale i ruke i noge”.

– Sve se dešavalo u vrtiću. Dete je progutalo sitan predmet prekjuče, pretpostavlja se žir. Tužilaštvo je izdalo nalog da se izvrši uviđaj, da se izuzme sva medicinska dokumentacija, da se uzmu izjave i izdalo naredbu za obdukciju. Dete je preksinoć preminulo, a rođeno je 2018. godine – objasnili su za „Politiku” u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu.

Povodom tragedije koja se dogodila u vrtiću koji je svečano otvoren pre samo nedelju dana, nakon rekonstrukcije i opremanja objekta, „Politika” je nadležne u Ministarstvu prosvete pitala da preciziraju šta se, kad i kako prema saznanjima prosvetnog vrha dogodilo kobnog dana u ovom obdaništu, da li je inspekcija obavila vanredni nadzor, ko je odgovoran? Nezvanično je rečeno da zbog policijske istrage ne mogu da govore šta se dešavalo, prosvetna inspekcija je na terenu, a zvanično na sajtu Ministarstva prosvete juče je objavljeno saučešće porodici povodom smrti dečaka iz Vladičinog Hana.

− Sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavamo da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz vrtića „Čarolija” Predškolske ustanove „Pčelica” iz Vladičinog Hana, preminuo. Prosvetna inspekcija je na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja. Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje i u ime zaposlenih u ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka − saopštio je prosvetni vrh.

Vrtić „Čarolija” nakon rekonstrukcije, pre samo nedelju dana, zvanično su presecanjem crvene vrpce otvorili Branko Ružić, ministar prosvete, i Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han. Predsednik opštine Vladičin Han juče je povodom nesrećnog slučaja proglasio dvodnevnu žalost u ovom mestu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading