METLOM PREBIO INVALIDA, PA GA BACIO KROZ PROZOR Policajac uhapšen u Italiji zbog pokušaja ubistva Srbina! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)
Foto: Privatna arhiva/Italijanski mediji

Državljanin Srbije Hasib Omerović (36), inače invalid, teško je povređen u svom stanu u Rimu kada ga je policajac Andrea P. tokom neovlašćenog pretresa njegovog stana navodno pretukao metlom, a potom ga bacio kroz prozor, s osam metara visine!

Kako prenose lokalni mediji, policajac je s četvoricom kolega otišao u Omerovićev stan u Ulici Via Gerolamo Aleandro kako bi intervenisao zbog navodnog maltretiranja nekih devojaka. Oni su na saslušanju ispričali da se Srbin zabarikadirao i da nije hteo da im otvori vrata, zbog čega su morali da ih razvale. Službenik Andrea P. je posle hapšenja izjavio da je Omerović pokušao da se ubije. Međutim, sestra žrtve je ispričala da je videla kako on njenog gluvonemog brata tuče metlom, a potom ga gura kroz prozor.

Kada je porodica prijavila slučaj, polomljena metla je predata nadleženim organima, kao i krvavi čaršav. Oni su potom napustili stan u kojem se dogodio navodni pokušaj ubistva.

METLOM PREBIO INVALIDA, PA GA BACIO KROZ PROZOR Policajac uhapšen u Italiji zbog pokušaja ubistva Srbina! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Italijanski mediji

 

- Stan je zapečaćen, a policija nastavlja da razgovara sa članovima porodice i da prikuplja informacije koje će rasvetliti slučaj - obajšnjava sagovornik.

Policajac Andrea P. je optužen za mučenje Omerovića i trenutno je u kućnom pritvoru. Sumnjiči se i da je posle brutalnog nasilja sačinio lažni policijski izveštaj kako bi zataškao slučaj. Italijanska policija je saopštila da su pod istragom i četvorica njegovih kolega, za koje se sumnja da su umešani u prikrivanje mučenja i pokušaja ubistva.

- U izveštaju službenika navedeno je da se Hasib iznenada bacio kroz prozor, ali su navodnu tuču, koju je pomenula sestra žrtve, izostavili. Kasnije su činili sve kako bi istražiteljima skrenuli pažnju sa slučaja. Pretresene su njihove kuće, kancelarije, ali i automobili - navodi izvor lokalnih medija. 

Porodica Omerovića je uz pomoć Udruženja „21. jul“ i poslanika Rikarda Mađa organizovala više konferencija za novinare kako bi tražili istinu za Hasiba.

- Cilj im je da ustanove ko je tražio intervenciju policije - navode italijanski mediji.

Lekari: Bio je u komi i obliven krvlju

Zamenik tužioca Stefano Lučani otvorio je dosije s hipotezom pokušaja ubistva i falsifikovanja službene dokumentacije. Saslušani su i lekari Hitne pomoći koji su stigli na mesto incidenta. Reč je o dvojici muškaraca koji su opisali prizor koji su zatekli pre transporta Omerovića u bolnicu „Gemeli“.

- Hasib je bio u komi i sav u krvi - rekli su oni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading