NASTAVLJENO SUĐENJE IVANU KONTIĆU (30) Prikazani video-snimci, prebijanjem pokušao da ubije Miljana Mandića
Printscreen/MUP

U sudnici su prezentovana tri video-snimka sa tri nadzorne kamere. Posle prikazivanja, Kontić je izjavio da  se na snimcima vidi da on nije započeo tuču i da je u medijima plasiran isečen video snimak. Naglasio je da mu je žao što na snimku nema trenutka kada dolazi, ali i da se na kraju snimka vidi da oštećeni Mandić, nakon tuče, normalno šeta i uzima torbicu.

- Vidi se da mandić pomera ruke, noge i glavu, da nije bio u nesvesti –  odgovorio je Kontić sudiji Nataši Vojnović, koja ga je posle skoro svakog snimka pitala da li ima nešto da kaže. - Vidi se i da, kada smo pali na zemlju, ja njega držim, ne udaram ga, a da on meni stavlja prste u oči i preko lica. Sve vreme mi preti. Videli smo i kako se ja borim sa njim i kako mi ide krv iz oka. Želim samo da kažem da se vidi da tu tuču nisam započeo ja, već Mandić. Sada vidim da je u medijima plasiran isečeni snimak, a ovaj pokazuje početak tuče.

Tuča u kafiću, mladić kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu - Alo.rs

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, jedna od Kontićevih branilaca je ponovo je naglasila da ne postoji originalan snimak koji je mogao da prikaže prvi kontakt između okrivljenog i oštećenog i izrazila sumnju da je neko izdvojio deo snimka, dodao malo boje, odnosno fotošopirao i pustio medijima. Prema njenim rečima, odbrana je pre tražila da se pribavi ceo snimak koji traje mnogo duže, kako bi se proverilo sve ono što je plasirano.

- Upravo ta kamera je jedina mogla da prikaže taj njihov prvi kontakt i šta se tačno dešavalo – kazala je advokat Dobričanin Nikodinović. - Ali, neko je odlučio da ga sakrije i montira i isečen u fotošopu.

Naredno ročište zakazano je za 24. januar 2023. godine.

Vatrogasci još uvek pokušavaju da obuzdaju plamen na krovu fabrike! - Alo.rs

Ponovo odbijeno ukidanje pritvora

Kontićevi branioci su ponovo tražili da se njihovom klijentu ukine pritvor, u kome se nalazi 27 meseci. Predložili su da se pritvor zameni merom kućnog pritvora, a predloženo je i jemstvo 260 kvadrata prostora u centru Novog Sada, vrednosti oko 700.000 evra. Iako su mu, kako su rekli sud dozvolio porodične posete, zatvor to od 22. novembra ne dozvoljava. Do tada je Kontićevoj supruzi poseta bila dozvoljena dva puta. Sudsko veće je odbilo predlog o ukidanju pritvora.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading