VARALI KOCKARE I HAKOVALI IM PROFILE Lažni kladioničari pretili žrtvama, pa ih opelješili do poslednje pare!
MUP

Policija je uhapsila 35 osoba u Novom Sadu i Somboru zbog sumnje da su varali građane prodavajući im rezultate „nameštenih utakmica“, a potom i iznuđivali novac od njih!

Među uhapšenima su meštani Ratkova, Odžaka, Apatina, Prigrevice, Novog Sada, Turije Srbobrana, Bačke Palanke i Stapara. Oni se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćeni pristup računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, prevaru, iznudu i ugrožavanje sigurnosti.

VARALI KOCKARE I HAKOVALI IM PROFILE Lažni kladioničari pretili žrtvama, pa ih opelješili do poslednje pare!

MUP

 

Od žrtava su tražili uplate za informaciju o ishodima takozvanih „nameštenih utakmica“, nakon čega bi se ispostavilo da nikakvih posebnih informacija i nameštenih utakmica nije bilo, pa čak ni da sam sportski događaj uopšte nije organizovan!

Okrivljeni su pokazivali posebnu upornost u izvršenju krivičnih dela s obzirom da su tražili dalje uplate novca od žrtava na ime različitih navodnih troškova u nepostojećem procesu klađenja, čime su, pored prvobitno uzetog novca, nastavljali da finansijski iscrpljuju svoje žrtve. Pojedinim su tom prilikom i pretili!
Prema saznanjima policije, od novca stečenog na ovaj način prevaranti su kupovali

skupocene automobile, stambene objekte, zemljište i druge izuetno vredne stvari, koje su im sve oduzete u skladu sa zakonom i trenutnom fazom krivičnog postupka.

S obzirom da policija sumnja da ima još oštećenih, iste poziva da podnesu prijave u policijskoj stanici ili elektronskim putem na mejl lazne.dojave@mup.gov.rs.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading