SVEDOČENJE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA Govorio nam je da smo glupi i debeli, a svaki čas je počinjao molitvom!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Suđenje vlasniku dramskog studija Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole, nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu.

Na početku suđenja, Aleksićev branilac je zatražio da se aktivisti udalje iz sudnice znog vređanja Aleksića ispred suda, prenosi Telegraf.rs

Danas je na pitanja branioca Miroslava Aleksića odgovarala oštećena N. V.

Jakovljević ju je pitao kada je prvi put čula za studio glume i zašto je odlučila da pohađa časove, a ona je odgovorila da je to bilo kada je imala šest-sedam godina zato što je želela da bude glumica, a kasnije su ostajali "zbog osećaja pripadnosti". Studio je, kako je rekla, odabrala jer je bio poznat i crnjen, a Mika je gostovao na televizijama.

SVEDOČENJE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA Govorio nam je da smo glupi i debeli, a svaki čas je počinjao molitvom!

TANJUG

 

- Časove sam pohađala od sedme do 17. godinu. Mika nije garantovao da ćemo da upadnemo na FDU, ali su postojale interne priče. Mika je rekao da neće da prihvati da sprema svakog - rekla je.

Kad je birao koga će da sprema za FDU, kako objašnjava, vređao ih je, govorivši da su glupi i debeli. Oni koji bi bili odabrani, spremali su monologe posle časova.

- Nije direktno rekao da ima uticaja na FDU, ali je stavljao do znanja koliko je cenjen i koliko je njegovo mišljenje tamo važno - dodala je N. V.

Na pitanje kada je odustala od ideje da upiše glumu, rekla je da su kao malo znali samo za glumce, policajce i vatrogasce, a da je, kada je bila u srednjoj školi, shvatila da postoje i druga zanimanja kojima bi želela da se bavi.

- Gledala sam monologe Milene Radulović. Tokom naših časova imali su pripreme u kancelariji. Na kraju časa su mlađoj grupi prezentovali monologe. To su bile individualne pripreme - rekla je oštećena.

Na pitanje da li su studenti FDU posećivali časove, odgovorila je potrdno, ali je rekla da nije sigurna da li su dolaze Milena i Iva.

- Mika je gradio sliku o sebi kao prilikom i neustrašivom, nije pričao o svojim slabostima kao što su bolesti - dodala je.

SVEDOČENJE ŽRTVE MIKE ALEKSIĆA Govorio nam je da smo glupi i debeli, a svaki čas je počinjao molitvom!

Foto: Alo.rs

 

Rekla je da je Mika bio starija osoba koja je mogla da su razume, ali da je negativno govorio o ženama i dodavao da svaka mora da ima tajnu. Tada je, kako je rekla, "shvatila da je to bila podloga za ono što je sledilo kasnije".

Na pitanje da li se seća prostorija u studiju rekla je da su u glavnoj bile tribine u kojima su polaznici "sedeli po hijerarhiji".

- Časovi su počinjali molitvom koju govori šef grupe kog je Mika odredio. Zatim su sledile brzalice i sedali smo na mesto kad Mika dođe - rekla je.

Oštećena je dala primer kada je Aleksić vređao žene. Dao je primer majke koja ima bolesno dete i mora da detetu nabavi lek. Kako je rekla, polaznice su raspravljale o tome da li je ispravno da se u tom slučaju bavi prostitucijom, dok je Aleksić isticao da je ona ku*va ker je lek njena cena.

- Pre časova sam bila anksiozna. Rekla je da nije dobila zvaničnu dijagnozu. Ja sam i sada anksiozna jer mi je ova situacoja neptijatna. Ja sama mislim da sam anksiozna. Roditelji su mi govorili da sam razmažena i da nas Aleksić čeliči - dodala je N. V.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading