DAN KADA SE CELA SRBIJA PODIGLA NA NOGE Pre tri godine "Malčanski berberin" oteo i zlostavljao devojčicu!
Foto: Alo.rs

Pre tačno tri godine, 20. decembra 2019. godine, Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, oteo je devojčicu iz Suvog Dola M. K. koja je tada imala 12 godina. Nađena je 29. decembra, živa, ošišana, gladna i zlostavljana.

On je uhapšen 5. januara 2020. na groblju u Malči, na kojem je i sahranjen ove godine u julu. Njemu je, podsetimo, pozlilo u Kazneno popravnom zavodu u Požarevcu, a potom je preminuo u bolnici. On je inače već bio osuđivan za silovanja i postao je ozloglašen zbog toga što je svojim žrtvama sekao kosu, navodi Telegraf.rs

DAN KADA SE CELA SRBIJA PODIGLA NA NOGE Pre tri godine

Foto: Alo.rs

 

Ninoslav Jovanović je prvi u Srbiji koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

On je, podsetimo, 20. decembra 2019. godine sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima, oko 7.25 sati u naselju Brzi Brod u Nišu, obmanom i pretnjom odveo maloletnu devojčicu iz Suvog Dola, u nameri da je obljubi, na taj način što je putničkim vozilom "fiat punto" sustigao oštećenu, zaustavio vozilo i pozvao je da uđe u kola. Kada mu je ona rekla da ne sme, predstavio se kao Bojan iz Niša i rekao da radi kao električar u njenoj školi.

Zatražio je da mu pokaže gde je škola, na koji je način obmanuo i naveo je da uđe u vozilo. Kada je oštećena počela da mu objašnjava gde je škola, kazao joj je da će joj pokazati kraći put. Kada su krenuli dalje, kazao joj je da je oteta, da je njen otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje i da ona mora da bude sa njim dok njen otac ne vrati dijamant. Zatim joj je uputio reči pretnje i tako je odveo do mesta zvanog Malčanska petlja, gde je sišao sa glavnog puta i zaustavio vozilo.

Devojčica je pokušala da mu pobegne tako što je potrčala prema kolima, ali je okrivljeni sustigao, udario je po glavi i odsekao joj pramen kose, zatim je odvukao do kolibe i koristeći njen strah, prinudio je na obljubu. Do 29. 12. kada je nađena, dok je devojčica osećala glad, umor, bila iscrpljena i plakala, govorio joj je da mora da nastavi, da ne sme da stane, da mora da hoda.

DAN KADA SE CELA SRBIJA PODIGLA NA NOGE Pre tri godine

Prinstcreen/Facebook

 

Ona je plakala i molila je da je pusti kući, jer se plašila, a on je udarao u glavu i stomak i pretio joj da će joj ubiti roditelje, što je oštećenu plašilo jer je verovala da to može da se dogodi. Kada bi nailazili na ljude, da ne bi tražila pomoć, govorio joj je da su oni zli, da mogu da ih ubiju, da mora da trči. Ona se plašila mraka, zvukova koje je čula a okrivljeni joj je dodatno plašio sekući joj kosu, skidao joj je malje, govorio joj je da će joj ubiti roditelje.

M.K. je pronađena živa 29. decembra 2019, deset dana od nestanka, oko 16 časova u ataru sela Pasjača. Emil Živić krenuo je u obilazak vikendice čiji je bio vlasnik sa sinom. Primetili su da su vrata podruma i prozor na spratu bili odškrinuti, te da se zavesa pomera.

Uplašen što je otkriven, Jovanović je skočio kroz prozor i dao se u beg. Emilov sin, Marko, prepoznao je da je to Ninoslav i odmah je pozvao policiju.

Emil je potrčao za otmičarem niz brdo, ali mu je on pobegao.

U jednoj od soba vikendice pronašli su devojčicu. Gladna, izmučena i ošišana, devojčica je prvo poželela da vidi majku. Najpre je zbrinuta u sanitetu Prve pomoći, a potom je upućena u Klinički centar u Nišu.

Za devojčicom je tragalo preko 800 policajaca, vojnika, lovaca, pripadnika BIA i građana dobrovoljaca.

On je bežao sve do 5. januara kada je uhapšen na lokalnom groblju na kojem je, kako smo gore naveli, sahranjen ove godine u julu.

Jovanović je avgusta prošle godine pravosnažno osuđen na doživotnu robiju čime je postao prva osoba u Srbiji kojoj je zbog monstrouznosti zločina, izrečena najteža kazna propisana Krivičnim zakonikom.

On će ostati zapamćen kao jedan od najmonstrouznijih prestupnika na ovim prostorima. Pre otmice devojčice, odležao je dvanaest godina robije zbog silovanja i pokušaja silovanja dveju maloletnica koje je takođe izvršio ubrzo nakon što je pušten iz zatvora zbog istovrsnih krivičnih dela. Njegova porodica je pokušala da za Jovanovića pronađe opravdanje ističući da je psihijatrijski bolesnik ali veštačenja nisu pokazala da je Malčanski berberin patio od bilo kakvog stanja koje bi uticalo na njegovu uračunljivost.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading