NOVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA KOD VELIKE PLANE Slavili 40 godina braka i odlazak u penziju, renovirali kuću, spremali slavu, a onda je Gera ubio Milanku
Foto: Printscreen

Pomahnitali Ljubodrag N. (67) zvani Gera, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu Milanku (65), i to na proslavi 40 godina braka, navodno je nakon zločina hteo da krene u krvavi pir jer je repetirao pušku!

Kobnog dana osumnjičeni je, kako Kurir saznaje, navodno bio u vidno alkoholisanom stanju i hteo je da ubije još nekog. Da podsetimo, zločin se dogodio u subotu oko 13.40 sati u porodičnoj kući u selu Markovac kod Velike Plane, kad su se supružnici posvađali naočigled komšinice, a Ljubodrag je uzeo karabin i jednim hicem na mestu ubio suprugu.

Traktorista mrtav pijan izazvao težak sudar, automobil urnisan - Alo.rs

Sveti Nikola

- Bračni par kobnog dana obeležavao je 40 godina ljubavi, koja je bila očigledna i često su im ljudi i zavideli, jer je Ljubodrag prema Milanki bio divan, dobar i hvalio je na sva zvona. Spremali su se i za proslavu slave Svetog Nikole kako bi dočekali rodbinu i prijatelje, a sad je ona mrtva, a on u zatvoru - od bajke do velike tragedije - kaže meštanin i dodaje da su supružnici, koji su godinama radili u Francuskoj, delovali kao skladan par.

Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna zašto je Ljubodrag presudio supruzi.

- Osumnjičeni i žrtva su u subotu ujutru bili u kupovini u Velikoj Plani kako bi uzeli sve što im treba za proslavu. Ljubodrag je ostao u kafani, dok se Milanka sa komšinicom vratila u selo. Njih dve su sedele kod kuće, spremale ručak, pričale i bile vesele, ali je njihovo dobro raspoloženje prekinuo Ljubodrag - kaže izvor i nastavlja:

- Bio je navodno vidno pijan i ubrzo su se supružnici posvađali, a Ljubodrag je izašao iz prostorije. Vratio se sa puškom, nanišanio i ispalio jedan hitac u Milanku, koja je pala nasred kuće.

Dve saobraćajne nesreće na Zrenjaninskom putu - Alo.rs

Kako objašnjava, Ljubodrag, nakon što je ubio suprugu, nije se na tome zaustavio.

- Kad je video da Milanka leži u lokvi krvi, on je navodno repetirao pušku. U tom trenutku pucanj su čuli sin i ćerka komšinice koja je očevidac zločina i uleteli su u kuću i tako verovatno sprečili veću tragediju - kaže on:

- Zatekli su jezivu scenu! Ljubodrag je držao pušku u ruci, Milanka je beživotno ležala, a njihova majka je zanemela od šoka. Izvukli su majku iz kuće i pobegli, a onda su obavestili policiju o zločinu.

Čuvala im kuću

Komšije kažu za Kurir da je nesrećna žena van sebe i da prima injekcije. - Komšinica koja se zatekla u kući u vreme ubistva je dobra prijateljica supružnika, koja im je čak čuvala kuću dok su u Francuskoj. Žena od subote ne prestaje da plače. Kada je dala izjavu u policiji, ona je otišla kod lekara, koji joj je dao tablete za smirenje i injekcije, a dan nakon ubistva sin ju je opet vodio kod lekara - kaže jedan od meštana.

Čekali unuke

Meštani Markovca kažu da niko nije naslućivao da ovako nešto može da se dogodi.

- Šta se tom čoveku dogodilo pa je ubio Milanku, to niko ne zna, već samo on. Užasna tragedija nas je zadesila, a njihova ćerka, koja živi u Francuskoj, van sebe je. Unuci su hteli da dođu za slavu kako bi ih iznenadili, a zapravo dolaze kako bi ispratili Milanku na večni počinak - kaže jedan meštanin, dok drugi dodaje da je Ljubodrag uvek hvalio Milanku, i da je njenu ćerku iz prvog braka voleo kao svoju, a njenu decu kao svoje unučiće.

Dejan (19) nastradao, sa probnom dozvolom pokušao da pretekne "golfa" pa se zakucao u kamion - Alo.rs

Kupili nameštaj i tepihe

Za renoviranje dali 20.000 evra

Supružnici su u sredu, samo tri dana pre zločina, išli u nabavku da kupe nameštaj i tepihe.

- Hteli su da im kuća bude kao iz snova, da im sve bude lepo kad su sad napokon otišli u penziju. Pre tri dana su bili u Velikoj Plani, gde su kupili tepihe za celu kuću, neke stočiće i sve su sredili sa stilom - kažu žitelji ovog kraja i dodaju:

- Bili su veoma srećni što su se skućili, a pre nekoliko dana došao je i kamion put nameštaja iz Francuske i znam da su na sređivanje unutrašnjosti kuće dali više od 20.000 evra.

Radila u Francuskoj

Dobila rešenje o penziji

Milanka N., koju je suprug brutalno ubio iz puške, tek je dobila rešenje o penziji.

- Nesrećna Milanka se baš mučila u Francuskoj, čistila je kuće i bila izuzetno vredna. Radila je nekoliko poslova i ništa joj nije bilo teško. Pre mesec dana je dobila rešenje o penziji, ali, nažalost, nije je dočekala iako je krvavo radila za to - kaže izvor i dodaje da će sahrana verovatno biti u utorak.

Brojke

24 žene ubijene su u Srbiji od početka godine

24 žene ubijene su 2021. godine

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading