ALO! SAZNAJE Baba Rambo tašta lokalnog funkcionera: Sud joj dodelio nanogicu!
Foto: Shutterstock/Printscreen

Dragica B. (72) iz sela Bukovče kod Negotina koja je pre tri dana uhapšena nakon pretresa njene kuće i zaplene arsenala oružja tašta je visokog negotinskog funkcionera, saznaje Alo! Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu, gde je priznala da je znala za oružje, ali je takođe i rekla da nikada neće otkriti kome pripada, jer se na to zaklela pokojnom suprugu!

- Jeste, priznajem da sam krila i čuvala sve te puške i municiju. Odgovorno kažem i zaklinjem se da apsolutno niko od mojih rođaka, porodice, familije nije za to znao. To oružje pripada jednoj osobi - kazala je baka koja se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na pitanje kome pripada toliko naoružanje, ona je odgovorila:

- To nikada neću kazati! Moj pokojni muž mi je kazao, a ja sam se njemu zaklela da nikada neću otkriti čije je oružje!

Oružje poslato na veštačenje

S obzirom na to da Dragica nije otkrila kome je čuvala oružje, vlasnik će morati da se otkrije na drugi način. Puške i pištolji su poslati na veštačenje, a pored balističke obrade s oružja su uzeti otisci i DNK tragovi, te se očekuje da će policija ubrzo doći do vlasnika.

Osim toga, nadležni ništa više nisu mogli da saznaju od ove vremešne žene.

- Osumnjičenoj je određen pritvor, ali ona neće boraviti u ćeliji zbog svojih godina, a i bolesti srca, krvnog pritiska… Naložen joj je kućni pritvor, što znači da ne sme napustiti svoje domaćinstvo - saznaje Alo!

Šta je pronađeno

- karabin „remington“ s optičkim nišanom

- revolver nepoznate marke i kalibra

- lovačka puška bokerica, „brauning“

- karabin sa oznakom MOD 98

- lovačka puška bokerica IŽ, model 27EM-M

- lovački karabin „jagerbrukse“

- automatska puška M-70 s optičkim nišanom i dva prazna okvira

- pištolj „automag III“

- pištolj marke SIG sa dva okvira

- pištolj „pjetro bereta“ sa dva okvira

- pištolj nepoznate marke i kalibra

- više delova prigušivača za vatreno oružje

- 2.306 komada municije različitog kalibra

 

Iako se radio o tašti lokalnog funkcionera, izvor Alo! objašnjava da nije bilo pritisaka da se pretres ne obavi, ali da svakako za tako nešto ne bi bilo nikakve tolerancije. Podsetimo, kod nje je pretresom kuće i pomoćnih objekata u selu Bukovče kod Negotina pronađen čitav arsenal oružja. Ipak, njene komšije je hapšenje iznenadilo.

- Ona je dobra žena i nikada nije imala problema sa zakonom, kao ni njen muž. Mora da je greška. Međutim, bila je usamljena nakon što joj je suprug preminuo, jedino ako je oružje nabavila radi svoje zaštite. Teško je kada ste sami u kući, naročito tokom noći - pokušale su komšije da je pravdaju.

Ipak, da nema ni govora o ličnoj zaštiti, govori i dugačak spisak zaplenjenog oružja, među kojima su i delovi prigušivača i više od 2.000 komada municije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading