UHAPŠENA BABA RAMBO Starica iz okoline Negotina se spremila za rat, u kući krila arsenal oružja!
Foto: Shutterstock/Printscreen

Dragica B. (72) iz sela Bukovče kod Negotina uhapšena je nakon što je policija u njenoj kući pronašla arsenal oružja koji bi mogao da opremi jednu vojnu jedinicu!

Policija je pretres kuće, u kojoj starica živi sama pet godina, obavila nakon što je dobila dojavu. Službenici su bili šokirani kada su videli sobe pune pušaka, pištolja, municije...

- Pronađen je karabin „remington“ sa optičkim nišanom, revolver NN marke i kalibra, lovačka puška bokerica, „brauning“, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica IŽ, model 27EM-M, lovački karabin „jagerbrukse“, automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj „automag III“, pištolj marke SIG sa dva okvira, pištolj „pjetro bereta“ sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više delova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara - navodi naš izvor.

Nakon pretresa, zaplenjen je kompletan arsenal oružja, a osumnjičena starica je privedena nadležnim organima. Nezvanično, ona nije iznosila odbranu i još uvek se ne zna poreklo oružja.

- Postoji mogućnost da je nekome čuvala naoružanje, ali se ne isključuje mogućnost da je pripadalo njenom pokojnom suprugu. Utvrđuje se i da li je oružje korišćeno, pa je zbog toga poslato na balističku obradu - objašnjava naš sagovornik.

Zaplenjeno oružje

- karabin „remington“ sa optičkim nišanom

- revolver NN marke i kalibra

- lovačka puška bokerica

- puška „brauning“,

- karabin sa oznakom MOD 98

- lovačka puška bokerica IŽ

- lovački karabin „jagerbrukse“

- automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira

- pištolj „automag III“

- pištolj SIG sa dva okvira

- pištolj „pjetro bereta“ sa dva okvira

- pištolj NN marke i kalibra

- više delova prigušivača za vatreno oružje

- 2.306 komada municije različitih kalibara

Meštani sela Bukovče kažu za Alo! da su iznenađeni hapšenjem komšinice i smatraju da se radi o zabuni.

- Ona je dobra žena i nikada nije imala problema sa zakonom, kao ni njen muž. Međutim, bila je usamljena nakon što joj je suprug preminuo. Mora da je greška, ali možda je oružje nabavila radi svoje zaštite. Teško je kada ste sami u kući, naročito tokom noći - kaže za naš list jedan komšija.

Kako dodaje, Dragica ima sina, snaju i unuka, koji su u inostranstvu.

- Dragica je svaku zimu prezimila kod njih. Što sada nije otišla, nikome nije jasno. Pored sina ima i ćerku, koja je udata i živi u jednom selu . Oni su obrazovani, završili su fakultete - rekla je komšinica.

Penzioneri preuzimaju kriminal

Od početka godine uhapšeno je nekoliko penzionera zbog sumnje da se bave kriminalom.

Početkom decembra policija u Užicu uhapsila je M. M. (73) dok je prevozio pet kilograma marihuane. Sredinom novembra uhapšena je N. V. (78), kada ju je policija zatekla u jednoj šumi u Zemunu pored ranca s 400 grama amfetamina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ja Bre

16.12.2022 19:50

E bako otkuco te neko.Baba voli oruzije i sta sad