ŠEST GODINA OD ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU Oteo i ubio Gordanu (44), a njenog partnera držao kao taoca
Alo/ Dejan Briza

Pronalazak tela nesrećne žene pokrenuo je i jednu od najopsežnijih policijskih potraga za ubicom tih godina: na poternici je bio Kruševljanin Miodrag Karalić, koji je prvo oteo Gordanu i njenog partnera Miluna Kostića, upucao Gordanu i ostavio njeno telo pored puta. Kostića je držao četiri dana kao taoca.

Pripadnici Žandarmerije su prvo pretraživali sela oko Aleksinca u potrazi za Kostićem i Karalićem. Sumnjalo se da je Karalić i njega ubio, pa počinio samoubistvo.

- Uplašio sam se kada sam video telo - posvedočio je “Novostima” Novica Petrović, meštanin aleksinačkog sela Mozgovo. - Ništa nisam dirao, i pošto nisam imao mobilni telefon kod sebe, otišao sam do prodavnice u Bradarcu, kako bih alarmirao policiju.

A ona je vrlo brzo stigla na lice mesta. Klupko zločina je počelo da se odmotava. „Novosti” su prve i rekonstrusale događaj. Drama je započela 5. decembra, nešto posle 16 sati, u Ulici Miletine bune u naselju Ujedinjene nacije u Kruševcu. Karalić je pozajmio od prijatelja "opel kadet" i neopaženo se približio firmi, gde je radila Gordana.

Još jednom dramatični scenario od sinoć, tuča pa hici! - Alo.rs

Tu je registrovao Kostića, koji je bio u svom “golfu” i čekao kraj radnog vremena svoje partnerke. Ušao je u Kostićev auto i zapretio mu pištoljem. Kada se iz firme pojavila Gordana, Karalić je u nju uperio oružje i naterao je da uđe u auto. 

- Kamere su snimile ceo događaj koji se odigrao u 16.20 - posvedočili su za “Novosti” u Gordaninoj firmi. -Odmah smo pozvali policiju, a potom smo nastavili da zovemo naizmenično Gordanu i Miluna kako bismo ustanovili šta se dešava.

Gordanin brat,sin, prijatelji i kolege s posla počeli su i sami da neumorno tragaju zotetim ljudima. Otmica je, pokazaće se na žalost, dan kasnije, postala ubistvo.

- Karalić nije mogao da se pomiri sa činjenicom da već nekoliko meseci nije u vezi sa Gordanom – otkrio je “Novostima” izvor iz istrage. - Dao im je rok da se raziđu. Više puta je pokušavala da mu stavi do znanja da su završili, ali nije vredelo.

Sudar na "Milošu Velikom", učestvovalo nekoliko kamiona (VIDEO) - Alo.rs

Nakon četiri dana potrage, tim UKP-a, uhapsio je Miodraga Karalića na parkingu Bulevara Arsenija Čarnojevića u Beogradu. Usledila je istraga Višeg javnog tužilaštva u Nišu, saslušanje i Karalića i Kostića. Po povratku za Kruševac 12.decembra, Milun je u svojoj prvoj ispovesti medijima, za “Novosti” posvedočio da je Karalić ranio Gordanu negde u Železničkoj ulici, da su vozili od Kruševca ka Ribarskoj Banji, zatim u pravcu Aleksinca. Tu je i presudio Gordani.

Preko Lepenskog vira, Požarevca,Smedereva, stigli su do Beograda.U prestonici su više puta menjali lokacije. Milun bi kratak san uspevao da uhvati na mestu vozača,a Miodrag je ruku držao u džepu, pored oružja. Najgori scenario sprečila je policija. 

Miodrag Karalić osuđen je 2018. na maksimalnu kaznu od 40 godina zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete Gordane Josifović i otmice njenog partnera Miluna Kostića. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading