ŠOKANTNA ODBRANA VOZAČA AUDIJA KOJI JE USMRTIO MIHAJLA Nisam kriv, hteo sam da izbegnem pešaka
Foto: Društvene mreže

Matija N. (23), koji se sumnjiči da je u sredu oko 21.30 sati u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu „audijem“ usmrtio Mihajila Lečića (26), a taško povredio Viktoriju L. (24), saslušan je juče u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu gde je tvrdio da nije kriv za nesreću.

Osumnjičeni je saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranih branilaca. Iznoseći odbranu, prema nezvaničnim saznanjima, Matija je naveo da se kobne noći na ulici nalazio N. N. pešak koga je pokušao da izbegne, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom.

„Nakon saslušanja, postupajući zamenik Prvog OJT u Beogradu je podneo predlog sudu da se osumnjičenom odredi pritvor jer postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi uticati na svedoke i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo“, naveli su iz Tužilaštva, i dodali da će u daljem toku postupka biti ispitani svedoci, među kojima je i Viktorija.

„Nakon obdukcije izvršiće se sudsko-medicinsko i saobraćajno veštačenje, te preduzeti eventualno druge dokazne radnje potrebne za donošenje konačne odluke o daljem postupanju tužilaštva“, dodaje se u saopštenju.

Po završenom saslušanju, Prvi osnovni sud usvojio je predlog tužilaštva i odredio je osumnjičenom pritvor do 30 dana.

Nesreća se dogodila na Bulevaru kralja Aleksandra kada je „audi A3“ kojim je upravljao Matija obilazeći automobil velikom brzinom naleteo na par koji je prelazio ulicu na pešačkom prelazu držeći se za ruke. Očevici su ispričali da je „audi“ išao oko 150 kilometara na sat. Nakon udara, Mihajla je odbacio u izlog prodavnice!

Stradali mladić poreklom je iz Čačka, a u Beogradu je studirao i radio. U njegovoj porodici zavladali su muk i neverica. Majka i brat, slomljeni tugom i bolom, juče su primali saučešća u porodičnoj kući u Ljubiću i pripremali sahranu Mihajlu, koji je trebalo da se uskoro venča s povređenom Viktorijom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading