SKANDALOZNO! Turčinu smanjena kazna za ubistvo našeg navijača Marka Ivkovića, evo koliko će samo robijati!
Foto: Printscreen

Kako javljaju turski mediji, Kadri Aktaš, osuđen na 25 godina zatvorske kazne zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, dobio je novu presudu!

Kazna mu je smanjena na 15 godina, na osnovu povreda koje je zadobio u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, 21. novembra 2014. godine.

On je na novom saslušanju prvo osuđen na 18 godina zbog ubistva Marka Ivkovića, ali je potom kazna smanjena za tri godine.

Saslušanju je prisustvovao i osuđeni Aktaš sa svojim advokatima, a odbrana je tražila i da odmah bude pušten iz zatvora jer je odležao osam godina.

- Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su videla i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, zahtevamo njegovo otpuštanje - istakli su advokati Ivkovićevog ubice.

Obratio se prisutnima i Kadri Aktaš.

- Ja sam proveo u zatvoru osam godina. Napala su me tri-četiri čoveka. Imao sam džepni nož u ruci, a želeo sam da ubodem jednog u nogu dok sam ležao na zemlji. Sećam se da sam zamahnuo nožem prema žrtvi. Zubi su mi bili polomljeni. Moje dete je išlo u četvrti razred osnove škole tada, a sada već studira na univerzitetu. Rekao sam porodici da želim da ih vidim i zahtevam da budem otpušten - rekao je Aktaš.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Komentari (0)

Loading