DEČAKA UBIO CEPAČ ZA DRVA DOK SE IGRAO Svi detalji nezapamćene tragedije kod Valjeva!
Foto: Facebook/Shutterstock

Dečak Dušan Ž. (13) iz sela Stanina Reka kod Valjeva u ponedeljak je tragično nastradao kada je mašina za cepanje drva povukla skafander koji je nosio i  velikom brzinom ga okretala i bacala, usled čega mu je nanela smrtonosne povrede.

Kako saznajemo, nezapamćena tragedija dogodila se u 17 časova dok se dečak igrao pored traktora. Vozilo je u vlasništvu njegovog oca Željka, koji je objasnio kako je izgubio sina.

- U trenutku tragedije nisam bio kod kuće. Tada je moj prijatelj radio na cepaču. Moj sin je u jednom trenutku prišao previše blizu mašini i ona mu je tada zakačila skafander - počeo je priču potreseni otac.

Kako je precizirao, dečakov skafander je povukla metalna spirala na mašini.

- Tako ga je navukla na cepač. Sila ga je povukla i bukvalno je bio zamotan u skafander. Sekač ga je vrteo velikom brzinom u mestu. U jednom trenutku je počeo da udara u mašinu. Nisu mogli da ga izvuku sve dok cepač nije ugašen. Mašina je toliko mlatila dok je moj sin bio zarobljen u njoj, da mu je polomila butnu kost. Na glavi je imao posekotinu i malo krvi - objasnio je otac nastradalog.

Hitna pomoć je, kaže, odmah obavešena i lekari su brzo pristigli.

- Dali su sve od sebe da mi spasu dete, ali nažalost, nisu uspeli. Ne znam šta je tačno uzrok smrti, ali je telo preneto na obdukciju. Trebalo bi da uskoro dobijem informaciju o tome. Pretpostavljam da je stradao jer ga je mašina previše udarala - priča Željko.

Izgubio najstarijeg sina

Željko je ispričao i da, pored nastradalog Dušana, ima još troje dece.

- Dušan je bio najstariji i znao je da radi na cepaču jer se ja bavim rezanjem drveta i poljoprivredom. U šoku sam. Ne znam kako je to moglo da se desi. Bila je policija i obavila uviđaj. I oni će utvrditi šta se tačno dogodilo - rekao je Željko.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading