ČUMETA PONOVO HAPSE Prvi svedok-saradnik u Srbiji opet izostao sa suđenja za prvu otmicu zemunskog klana!
Ljubiša Buha Čume - Alo! - M. Jošida

Dejan Milenković Bagzi, nekadašnji pripadnik zemunskog klana, juče je pred Višim sudom u Beogradu svedočio u postupku protiv dvojice bivših policajaca i dvojice „zemunaca“ optuženih za pljačku i otmicu Novaka Stevanovića (22) 1997, nakon čega se on ubio. Ovaj slučaj je, inače, poznat kao prva otmica zemunskog klana.

Milenković je rekao da je od Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića čuo za pljačku sefa u stanu roditelja Stevanovića.

ČUMETA PONOVO HAPSE Prvi svedok-saradnik u Srbiji opet izostao sa suđenja za prvu otmicu zemunskog klana!

Dejan Milenković/Foto: privatna arhiva

 

- Luković i Spasović su morali da seku brusilicom pod kako bi došli do sefa, a kasnije su bili u strahu da je Spasojević ostavio otisak prsta prilikom bušenja i obijanja. Ja nemam saznanja da se otmica Stevanovića desila, već da su samo uzeli veliku količinu novca i zlata. Od Spasojevića sam dobio zlatan sat na poklon, ali ne sećam se koje je marke - rekao je Begzi.

Otac Novaka Stevanovića je kažnjen sa 50.000 dinara i udaljen je iz sudnice nakon što je optužio nekoga iz Specijalnog suda za krađu zlatnog sata za koji je Bagzi tvrdio da ga je dobio na poklon od Spasojevića posle pljačke.

- U Specijalnom sudu su lopovi. Budite tako strogi prema onima koji su mi ubili sina i sa zadovoljstvom ću da platim kaznu. Što se vi mene bojite? Gde je Čume? - dobacivao je otac pokojnog mladića dok ga je straža izvodila iz sudnice.

ČUMETA PONOVO HAPSE Prvi svedok-saradnik u Srbiji opet izostao sa suđenja za prvu otmicu zemunskog klana!

Foto: privatna arhiva

 

Sledeće ročište zakazano je za 24. februar, za kada je naloženo privođenje prvog svedoka saradnika u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta kako bi se ispitao kao svedok. On je prethodno suđenje propustio jer je navodno otišao u Libiju.

U ovom slučaju optuženi su policajac u penziji Milan Radukić, pripadnik Žandarmerije Saša Đajić, kao i „zemunci“ Nikola Bajić i Goran Ristić.

Prema optužnici, optuženi su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading