VOĐA ZEMUNACA IMA NOVI PLAN Luka Bojović odlazi iz Srbije!
Alo/Printscreen/Privatna arhiva

Luka Bojović, bivši vođa zemunskog klana, pre dva dana stigao je u Srbiju, nakon što je 10 godina proveo u zatvoru u Španiji! Bojović je deportovan, a u Srbiju je stigao popodnevnim letom iz Madrida, kada je bez ikakvog obezbeđenja u pratnji prijatelja otišao svojoj kući!

Bojović od kako je stigao u Srbiju, nije viđen na javnom mestu, niti je poznato da li je izlazio iz stana, a stručnjaci naglašavaju da je njegov plan najverovatnije odlazak iz Srbije.

VOĐA ZEMUNACA IMA NOVI PLAN Luka Bojović odlazi iz Srbije!

Printscreen/ Instagram/ 192.rs

 

- Vrlo je verovatno da će on pokušati da što pre napusti Beograd i Srbiju jer, jednostavno, ovde se ne može osećati sigurno jer nema pravo na zaštitu, budući da nije štićena ličnost. Policija nema konkretnih podataka iz podzemlja da N. N. lice planira da ga likvidira. Prema tome, zavisi od tog njegovog okruženja i njegovih klanova kako će ga čuvati i sačuvati. Mislim da će se on odmah povući u ilegalu, da je to jedini pravi način za njega da se sačuva ovde. On je mnogo komotniji kada je napolju jer tako može da nađe svoje ljude i ima svoje veze, a ovde je klan „škaljaraca“ gotovo razbucan i razmontiran, tako da će to Bojoviću svakako biti problem. Ne bojim se da će se on snaći, on je veoma sposoban po pitanju tih mafijaških odnosa i činjenica - kazao je ranije za Alo! bivši operativac Božidar Boža Spasić. 

VOĐA ZEMUNACA IMA NOVI PLAN Luka Bojović odlazi iz Srbije!

Foto: Printscreen Youtube

 

Podsetimo, Bojović je u Srbiji slobodan čovek jer je Srbija 2015. povukla poternicu koja je bila raspisana za njim nakon što je pravosnažno oslobođen optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava, kao i zbog toga što je kaznu od 15 meseci zatvora izdržao u ekstradicionom pritvoru u Španiji.

U Španiji je bio osuđen na kaznu od 18  godina zatvora zbog držanja arsenala oružja, falsifikovanja dokumenata i zato što je bio član kriminalne grupe koju tamošnji mediji zovu „Arkanovi tigrovi".  

Bojović je u toku bekstva, 9. februara 2012. godine, uhapšen u Valensiji, a pored pomenutih krivičnih dela, Srbija je tražila njegovo izručenje i zato što nije izdržao kaznu od 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja pištolja i falsifikovanja lične karte na koju je u Okružnom sudu u Beogradu prvostepeno osuđen 2008. godine, a pravosnažno 2011.

Bojoviću je zapravo bilo ostalo da odsluži svega sedam meseci zatvora od ukupne kazne jer je u Okružnom zatvoru u Beogradu bio u pritvoru osam meseci pre izricanja presude 2008. godine.

Tih sedam meseci uračunato mu je u ekstradicioni pritvor u kojem je bio u Španiji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading