POSLE UBISTVA MUŽA PONOVO ZAVRŠILA NA POTERNICI Bratu pucala u oko i slepoočnicu da bi mu otela majčin stan!
Foto: Alo/ilustracija

Pravnica s poternice se u zatvoru zbližila sa cimerkom Ljubicom Kolovrat. Njena nova prijateljica je odslužila kaznu, a Dušanka je posle osam godina robije puštena na prvi slobodni vikend i odmah je iskoristila ukazanu priliku da pobegne iz zatvora. Ubrzo posle toga, Dušankino ime je, 10. marta 2006. godine, ponovo osvanulo u crnoj hronici kada je odjeknula vest da je u Sarajevu ubila i zapalila rođenog brata Aleksandra i to nekoliko meseci posle smrti njihove majke.

Dušanka je htela da se dokopala majčinog stana koji brat nije hteo da proda. Nagovorila je drugaricu Ljubicu da stupi u kontakt sa njim i da mu ponudi brak, pošto je on imao psihičkih problema i zbog toga nije nigde radio, već je sam živeo u majčinom stanu. Aleksandar je u dogovoru sa Ljubicom prihvatio da se preseli u Sarajevo. Na zakazani sastanak je otišao sa većom sumom novca koju je imao, a Ljubica ga je smestila u stan u kojem je ubijen i zapaljen.

Dušanka je tokom suđenja za ubsitvo muža ponovo ispoljila svoju mračnu prirodu. Pokazala je koliko je monstruozna kada je svu krivicu pokušala da svali na ćerku iz prvog braka. Devojka se po nagovoru majke lažno svedočila tvrdeći da je žrtva silovanja i da je navodno zbog toga ubila očuha Selimira Tripkovića. Međutim, ovaj iskaz je odbačen jer nije bio potkrepljen dokazima.

Posle bekstva iz Sarajeva, Dušanka je uhapšena u Beogradu i vraćena na izdržavanje kazne zatvora za ubistvo bivšeg muža Selimira Tripkovića, a potom joj se izgubio svaki trag.

O ovom zločinu za „Dosije 192“ govore psiholog Snežana Repac, dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine, telohranitelj Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije bodigarda (SAB), Žarko Popović Pop, penzionisani šef Odseka za krvne delikte beogradske policije i dr Ostoje Krstić, univerzitetski profesor u penziji i prvi ispitivač na detektoru laži u Srbiji.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading