POTVRĐENA PRESUDA Dve godine zatvora za pokušaj iznude novca od fudbalera novosadske Vojvodine: Devetaku tražio 40.000 evra!
Foto: Printscreen/instagram

Njemu je posle izricanja presude ukinut pritvor u kom se nalazio od hapšenja i zamenjen je elektronskim nadzorom uz nanogvicu. Pored toga, zabranjeno mu je korišćenje telefona i interneta, ta mera će trajati do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne.

Obrazlažući presudu, sudija Vidoje Mitrić, kazao je da krivično veće smatra da je u potpunosti dokazano da je počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret.

Srpski fudbaler uhapšen u vezi sa švercom 115 kilograma kokaina! - Alo.rs

- Dosta dokaza je u ovom postupku pretreseno, saslušani su svedoci – rekao je sudija Mitrić. - Više javno tužilaštvo je na nesumnjiv način dokazalo da je počinio krivično delo za koje je optužen. Prilikom odlučivanja o kazni, posebno je u obzir uzeta činjenica da je otac dvoje male dece i da je do sada neosuđivan.

Banjac je uhapšen 3. februara 2021. godine pod sumnjom da je od fudbalera novosadske Vojvodine Devetaka pokušao da iznudi 40.000 evra, i od tada se nalazio u pritvoru.

Pala optužnica protiv Belivukovih dilera, Viši sud u Beogradu vratio je Tužilaštvu! - Alo.rs

TRAŽIO OSLOBAĐANJE

Branilac optuženog Banjca, advokat Goran Karadarević je za svog klijenta tražio oslobađajuću presudu, jer kako je rekao u završnoj reči, smatra da tužilaštvo nije dokazalo krivično delo, jer iznuda, kako je predočio, podrazumeva nameru da sebi i drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist. Prema njegovim rečima, Devetkova devojka Jovana Mitrović je počinila zloupotrebu u firmi u kojoj je radila, i nemoguće je da oštećeni ništa ne zna o tome da je devojka trošila velike sume novca.

Odbijen zahtev Tačijeve odbrane za prevremeno saslušanje osam stranih diplomata - Alo.rs

I zamenik VJT, Ksenija Dajanović je u završnoj reči istakla da je tokom postupka utvrđeno da je Banjac počinio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. To, kako je rekla ne proizilazi samo iz tajnog nadzora i prisluškivanja, već i iz kompletne dokumentacije i dokaza prikupljenih u istrazi i izvedenim na glavnom pretresu.

Odbrana okrivljenog se prema rečima zamenika VJT, svodila na to da je okrivljeni želeo samo dobro fudbaleru, jer mu je izvesni Jovan Kaluđerović rekao da je Devetak, fudbaler Vojvodine napravio dug njegovom preduzeću i sve je navodno bilo dokumentovano.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading