PRESUDA ZA TUČU U KAFANI Vukašin Šijan osuđen na godinu i po dana zatvora!
Printscreen

Šijanov prijatelj Marko Vidaković osuđen je prvostepeno na jedinstvenu kaznu od četiri godine i devet meseci zatvora za nedozvoljeno nošenje oružja i nanošenje teške telesne povrede Marku Kociću prilikom tog sukoba u kafani. On je pušten iz pritvora gde je bio osam meseci u kućni pritvor sa nanogvicom do pravosnažnosti presude i pozivanja na izdržavanje kazne.

Pao diler sa većom količinom falsifikovanog novca - Alo.rs

Sud je zaključio da je Vidaković kriv što je stanju smanjene uračunljivosti ispalio projektil iz pištolja tetejca u nogu Kociću i teško ga ranio.
Kako je sudija kazala Šijan je inicirao verbalni sukob sa Aleksom Kocićem i Katarinom Milićević, njemu je rekao, "šta me gledaš majmune", a nju nazvao kurvom kad ga je pitala zašto ga vređa, kad mu nije ništa uradio. Nakon toga je izazvao tuču i udario Katarinu kada je ustala da se raspravlja i koja je posle udarca pala preko stolice, kao i Aleksu koji je tad krenuo na njega.

Tada je došao i Aleksin brat Marko Kocić i krenuo da ih odbrani, kada je Vidaković koji je stojao iza Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil. Nakon toga su svi napustili restoran, a Vidaković je u Ulici Ljutice Bogdana u šahtu sakrio pištolj.
Sud je Šijana za ovaj incident osudio na godinu dana zatvora i opozvao mu uslovnu kaznu iz 2019. godine, kada je bio osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine i izrekao mu jedinstvenu kaznu od godinu i po zatvora. Kako je Šijan u oba slučaja ukupno bio 14 meseci u pritvoru, on je praktično izdržao kaznu, jer su mu ostala još četiri meseca i ima pravo i da traži uslovni otpust.
Sudija je navela da su Šijanova i Vidakovićeva priznanja doprinela bržem i efikasnijem sudskom procesu, ali da nisu bila odlučujuća pri odmeravanju kazni, jer je sud imao snimak svega što se desilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Komentari (0)

Loading