SNAŽNA PORUKA TUŽILAŠTVA Borba protiv rodnog nasilja primarni cilj svih nadležnih institucija
Više javno tužilaštvo u Beogradu

To je bila prilika da se i široj i stručnoj javnosti pošalje jedinstvena poruka da je borba protiv svih oblika rodno zasnovanog nasilja primarni cilj svih nadležnih institucija.

Sasatnku su prisustvovali predstavnici svih relevantnih institucija u lancu zaštite i podrške žrtvama trgovine ljudima, koja je često posledica porodičnog nasilja.

Sastanak je u ime Višeg javnog tužilaštva vodila koordinatorka za rodno zasnovano nasilje, uz aktivnu ulogu zamenika Višeg javnog tužioca, koji je zadužen za kontakte u vezi s praćenjem trgovine ljudima, navodi se u saopštenju Visseg javnog tužilaštva u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici MUP, Direkcije policije, Кancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, kao i predstavnice Centra za zaštitu trgovine ljudima i organizacija civilnog društva "Atina" i "Astra".

Učesnicima je predstavljena studija slučaja, o kojem se diskutovalo u cilju razmene iskustava, unapređenja saradnje i postupanja u sprečavanju i rasvetljavanju krivičnih dela trgovina ljudima. Takođe su predstavljene aktivnosti koje je Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzelo u ranijem periodu u cilju unapređenja položaja svih žrtava rodno zasnovanog nasilja, pa tako i žrtava trgovine ljudima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading