IZA REŠETAKA ĆE PROVESTI 18 GODINA Beli Kihutu iz Temerina potvrđena presuda, ubio suprugu na ćerkin rođendan
Rina

Bela Kihut (68) iz Temerina osuđen je na 18 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo. Njemu je potvrđena prvostepena presuda zbog lišavanja života supruge Gizele (64).

On je sredinom juna oglašen krivim za ubistvo koje je počinio 2. februara prošle godine u porodičnoj kući, a na izricanje presude doveden je iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja.

Sudija Nataša Vojnović je, obrazlažući prvostepenu presudu, rekla da je sudsko veće našlo da je počinio delo teško ubistvo koje mu se stavlja na teret i da svi dokazi i nalazi veštaka dokazuju njegovu krivicu, piše Dnevnik.

Komšije o ranjenom mladiću nemaju lepe reči - Alo.rs

Sud je uzeo u obzir kao olakšavajuće okolnosti to što nije osuđivan, njegove godine života i što je bio u alkoholisanom stanju, a kao otežavajuće okolnosti brojnost povreda koje je oštećena zadobila, vremenski period u kojem je trajalo zlostavljanje člana porodice, odnosno pokojne Gizele i što ni jednog momenta okrivljeni nije izkazao kajanje nego je sve umanjivao.

Okrivljeni Bela Kihut je, u trenutku dok mu je prevodilac za mađarski jezik prevodio presudu, jer slabo razume i govori srpski, tiho rekao: "Ja neću doživeti…"

U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru, od 3. februara prošle godine, do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne. Sudskom presudom, Kihutu je naloženo da plati troškove tužilaštva i Višeg suda u Novom Sadu.

Podsetimo, na početku suđenja Bela Kihut je izjavio da nije bio nasilan prema pokojnoj Gizeli i da je nije tukao. Prema njegovim rečima, njih dvoje su se, kobnog dana, sporečkali jer je, nakon što se vratila iz prodavnice, pitao da li se našla sa švalerom i obavila sa njim šta je htela, na šta mu je ona odgovorila da je ostavi na miru. Ispričao je i da je ranije nije optuživao za švaleraciju iako je od 2016. godine sumnjao da je imala drugog.

Kako je rekao, u jednom momentu je Gizela krenula da mu oduzme telefon i on je tada odgurnuo rukama, a ona je pala između vrata i stolice. Prilikom iznošenja završnih reči ponovio je da nije želeo da ubije suprugu, niti je želeo da ona umre.

Počinje suđenje huliganima koji su udarali policajace lopatama za vreme "Europrajda" - Alo.rs

- Psovao sam je, a ona je uzela telefon i rekla da će pozvati policiju, a ja sam joj oteo telefon da ne bude “cirkusa” jer je tog dana bio ćerkin rođendan - rekao je okrivljeni i dodao da ostaje kod već iznete odbrane.

Ćerke okriljenog i žrtve, Čila Kihut i Silvija Bujdošo, kao privilegovani svedoci, potvrdile su tokom suđenja da je otac bio nasilan prema majci i da je pokojna Gizela više puta bežala od kuće. Osim ćerki o Belinom nasilnom ponašanju prema supruzi, govorila je i Eržebet Zavarko, Gizelina rođena sestra.

Saslušani prevaranti koji su prodavali kopije umetničkih dela - Alo.rs

Stravična tragedija se dogodila, nakon svađe supružnika, u porodičnoj kući u Temerinu, u Proleterskoj ulici broj 12. Kako su nakon zločina za naš list ispričale komšije, za nemili događaj se saznalo nakon što je Bela pozvao ćerke i rekao im da mami nije dobro. Odmah su pozvali Hitnu pomoć jer je nesrećna žena bila bez svesti. Međutim, kada je ekipa Hitne pomoći došla na lice mesta, mogla je samo da konstatuje smrt jer su na telu nesrećne žene bile vidljive brojne povrede. Odmah je obaveštena policija, telo je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a njenom suprugu su stavljene lisice na ruke.

Po rečima žitelja Proleterske ulice, nesrećna žena je nekoliko puta odlazila od supruga, ali mu se, kako kažu, uvek i vraćala.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

 

Komentari (0)

Loading