NIŠLIJI PRETI DOŽIVOTNA ZA POKUŠAJ UBISTVA Izbo vanbračnu suprugu pa sebe - evo šta kaže brat osumnjičenog za teško krivično delo
Foto: Shutterstock

Muškarac J. N. (40) koji je 25. septembra ove godine u svojoj kući u Knjaževačkoj ulici u Nišu nožem teško povredio svoju emotivnu partnerku S. S. (62), a zatim istim oružjem sebe posekao po vratu, odgovaraće za teško ubistvo u pokušaju.

Za kvalifikovani oblik ubistva zaprećena je najteža kazna propisana Krivičnim zakonikom

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Nišu u naredbu za sprovođenje istrage J. N. je na teret stavilo kvalifikovani oblik ubistva, te mu preti najteža kazna propisana Krivičnim zakonikom od minimalno deset godina zatvora, pa do maksimalne doživotne robije.

Kvalifikatorna okolnost u ovom slučaju je što je J. N. vanbračnu partnerku napao s leđa, što se smatra podmuklim načinom, jer žrtva nije očekivala napad niti je bila u stanju da se od njega odbrani. Šta je razlog što je J. N, ženu sa kojom je bio u vanbračnoj vezi pokušao da prekolje i dalje se ne zna, jer kako saznajemo, J. N. tvrdi da konkretan razlog za to što je S. S. umalo ubio, nije imao.

NIŠLIJI PRETI DOŽIVOTNA ZA POKUŠAJ UBISTVA Izbo vanbračnu suprugu pa sebe - evo šta kaže brat osumnjičenog za teško krivično delo

Printscreen

 

 

S obzirom da J.N. priznaje delo - odbrana samo može da pokuša da prikaže osumnjičenog privremenno neuračunljivim

- On tvrdi da ne zna šta mu je bilo. Nije dao nikakvo objašnjenje za taj sulud potez – objašnjavaju izvori.

S obzirom na to da je činjenično stanje čisto, da J. N. ne spori delo za koje se tereti, odbrana ima mogućnost samo da pokuša da ga prikaže privremeno neuračunljivim, pa da traži da umesto višegodišnje robije dobije meru bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi. Kako saznajemo, očekuje se da odbrana ospori i kvalifikaciju dela, odnosno da ima nameru da ovaj događaj prikaže kao pokušaj običnog a ne teškog ubistva za koje je propisana kazna od pet do petnaest godina.

Kako je neposredno nakon tragedije posvedočila očevidac događaja, iz dvorišta je sva krvava istrčala S. S. dozivajući u pomoć.

Šta kažu svedoci?

''Čula sam zapomaganje, vrištanje: - Zovite policiju!, istrčala sam jer živim preko puta. Komšinica je prva priskočila i stavila joj svoju trenericu oko vrata, krv je šikljala, dodali smo joj još jedan peškir i podigli joj glavu. Nismo smeli ništa drugo da uradimo jer je mnogo krvarila, samo smo stavili tamponadu, jer radim u zdravstvu i znam da se sa takvim povredama mora biti oprezan. Stigla je Hitna pomoć koja ih je preuzela, a zatim i policija i to je to'' - rekla je tada ova Nišlijka.

Dodaje, da je videla da je muškarac takođe povređen jer ga je medicinska ekipa iznela u kolicima.

''Videla sam da je i njemu obavijen vrat, kako je povređen ne znam. Ne poznajem ih lično, ne znam ništa o njima. Roditelje sam im poznavala, a njih ne znam. Povređena žena je ponavljala njegovo ime'' - opisala je stravičan prizor komšinica, svedok ovog događaja.

NIŠLIJI PRETI DOŽIVOTNA ZA POKUŠAJ UBISTVA Izbo vanbračnu suprugu pa sebe - evo šta kaže brat osumnjičenog za teško krivično delo

Foto: Alo/E.S.

 

 

Reč napadačevog brata Gorana

Goran N, brat napadača koji je sa njima živeo u istoj kući, tvrdio je da ništa nije ukazivalo na događaj koji se umalo kobno završio za dvoje ljudi.

''Oni su u emotivnoj vezi duže od dve godine, živeli u u vanbračnoj zajednici. Bio sam i svakog jutra na pijaci, nisam bio kući od šest sati jutros i ne znam šta se desilo. Po mojim saznjanjima bili su u stabilnom odnosu, nisu imali razmirice niti se sukobljavali. Brat mi nije nasilnik niti je ona, tako da ne znam šta se desilo ni zašto, Nije bilo nikakvih razloga za ovako nešto. Ona je jedno vreme ovde živela, imaju i stan u centru grada, zajedno su radili, imaju salon venčanica i prodaju opreme za svadbu. Normalno su živeli, u šoku sam, nisu nikada koristili alkohol. Moj brat je sportski tip, nije pušio, a kamoli da je koristio narkotike, zaista sam zaprepašćen ovim što se desilo'' - kazao je ovaj Nišlija.

I J. N. i S. S. su bili zbrinuti u niškom Univezitetskom klinikom centru. Ona je ranije izašla iz bolnice dok je J.N. duže zadržan jer su njegove povrede bile ozbiljnije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading